Τραγωδία Πάτρα: "Δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της" - «Καταπέλτης» ο Απόστολος Λύτρας

"Υπάρχει δημοσιογραφικός κανιβαλισμός"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα:

Ο Απόστολος Λύτρας, ο εκπρόσωπος των γονέων από την τραγωδία στην Πάτρα, την Πέμπτη 24/3 μίλησε στον ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την κατάσταση της μητέρας των τριών κοριτσιών και ιδιαίτερα για την ανθρωποφαγία που υπάρχει στα μέσα ενημέρωσης προς το πρόσωπό της, λίγο μετά την σοκαριστική αποκάλυψη της φίλης της.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση της Πάτρας

«Η μητέρα έχει μιλήσει δύο φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή τηλεφωνικά και έχει δώσει και μια συνέντευξη. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ότι μίλησαν μαζί της, κάρτες με τα λεγόμενα της που αναπαράγονται, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, δεν έχει μιλήσει με όσους επικαλούνται ότι συνομιλούν με την μητέρα και μάλιστα έχουν και κάρτες με τα λεγόμενα της», δήλωσε σε πρώτο επίπεδο.

Στη συνέχεια, τόνισε επιδεικτικά: «Υπάρχει δημοσιογραφικός κανιβαλισμός με πράγματα που ουδέποτε έχουν συμβεί, όπως ότι το τρίτο παιδί κατάπιε τσιγάρα και νοσηλεύθηκε επί 30 ημέρες στην Εντατική. Δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο.

Άλλος δημοσίευσε προσωπικά ιατρικά δεδομένα που δεν σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση. Βγαίνουν άνθρωποι που αναφέρουν πως ήταν του περιβάλλοντος τους και που το ζευγάρι δεν τους γνωρίζει καν. Είναι ανθρωποφαγία».

Και έκλεισε λέγοντας: «Δεν είναι κατηγορούμενη, δεν έχουμε κατηγορούμενους σε αυτήν την υπόθεση» και συμπλήρωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου: «δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της, την βρίζουν, της λένε ότι σκότωσε τα παιδιά της».

«Αυτό που προσπαθούν να περιγράψουν για τη μητέρα, δεν ισχύει»

Το απόγευμα της Πέμπτης 17/3 ο Απόστολος Λύτρας μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Live News» σχετικά με την υπόθεση στην Πάτρα όπου έχει διχάσει την κοινή γνώμη με τις τελευταίες εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της 33χρονης τόνισε πως οι γονείς των παιδιών πρώτοι υπέβαλλαν μήνυση για τον θάνατο του πρώτου παιδιού καθώς δεν ήταν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Δεν υπάρχει ιατροδικαστής που να μην μπορεί να αντιληφθεί εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο δικηγόρος και αποκάλυψε πως ο ίδιος ρώτησε τους ιατροδικαστές εάν βλέπουν εγκληματική ενέργεια και του απάντησαν πως όχι.

Ο δικηγόρος είπε πως ο πατέρας των κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση η μητέρα να σχετίζεται με τον θάνατο των παιδιών και πως εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, ο ίδιος θα έπαιρνε το νόμο στα χέρια του. «Αυτό που προσπαθούν να περιγράψουν για τη μητέρα, δεν ισχύει. Είναι μία γυναίκα που ενδεχομένως να μιλάει περισσότερο από αυτό που πρέπει, αλλά δεν είναι αυτό που περιγράφεται ως άνθρωπος».