Τραγωδία Πάτρα: «Εγκληματική ενέργεια ή ιατρική αμέλεια - Ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν είναι τόσο αθώος»

Σοκάρει η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Εγκληματική ενέργεια ή ιατρική αμέλεια - Ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν είναι τόσο αθώος»

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση της Πάτρας συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το απόγευμα της Δευτέρας 28/3, ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσίασε νέα ευρήματα που πάνε την υπόθεση ένα βήμα μπορτσά. Συγκεκριμένα η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας, μίλησε στο Live News για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες βρέθηκε μια νέα ουσία στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας, την οποία θέλουν οι επιστήμονες να μελετήσουν εκτενέστερα. (Δείτε εδώ τι βρέθηκε στο αίμα της μικρής)

Οι τοξοκιλογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

«Οι περιπτώσεις ανεξήγητων θανάτων παιδιών ηλικίας μεγαλύτερων του ενός έτους είναι κάτι που αναγνωρίσαμε το 2005. Είναι ανεξήγητοι θάνατοι που δεν έχουν μελετηθεί τόσο πολύ όσο έχουν μελετηθεί ανεξήγητοι αιφνίδιοι θάνατοι σε βρέφη. Γι’ αυτό τον λόγο δυσκολευόμαστε παγκοσμίως να εξηγήσουμε τι συμβαίνει και γι’ αυτό είναι ενδιαφέρουσα η περίπτωση που έχουμε δύο παιδιά ηλικίας άνω του ενός έτους που πέθαναν υπό ανεξήγητες συνθήκες», ανέφερε αρχικά.

«Η αιτία θανάτου φοβάμαι ότι δεν είναι τόσο αθώα. Η συζήτηση είναι για εγκληματική ενέργεια ή ιατρική αμέλεια. Στους αιφνίδιους παιδικούς θανάτους το 20% είναι εγκληματική ενέργεια και το 80% οφείλεται σε ατυχήματα ή αδιάγνωστες καταστάσεις. Το ιατρικό λάθος σε ενήλικους πληθυσμούς ευθύνεται παγκοσμίως σε 8-10% εισαγωγών του νοσοκομείου», πρόσθεσε η Χρύσα Σαρδέλη στο Live News.

«Εάν είχαμε μια εκκωφαντική νόσο ως...» - Αφοπλίζει ο Γρηγόρης Λέων

Ο Γρηγόρης Λέων έκανε νέες δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας το μεσημέρι της Δευτέρας 28/3 στο T-Live, την οποία από ότι φαίνεται έχει πάρει πατριωτικά. Ο ξακουστός ιατροδικαστής τις τελευταίες ημέρες κάνει προβλέψεις για το πότε έρχεται το τέλος του όλο ζητήματος και επιμένει σε έναν ισχυρισμό.

Συγκεκριμένα θέτει στο τραπέζι το γεγονός ότι από τη στιγμή, που δεν υπάρχει συγκεκριμένο παθολογικό αίτιο θανάτου η υπόθεση θα συνεχίζει να ''μπάζει''.

«Το γεγονός ότι δεν αναφέρεται προς το παρόν καμία παθολογία και δεν αναφέρεται από τον ιατροδικαστή ένα πόρισμα, από μόνο του κάτι σημαίνει. Σημαίνει ότι εάν είχαμε μια εκκωφαντική νόσο ως παθολογία θα ήταν μια υπόθεση η οποία θα είχε λυθεί.

Δεν θα συζητάγαμε καθόλου και δεν θα υπήρχε και το περιθώριο της εγκληματικής ενέργειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέων.