Τραγωδία Πάτρα: «Θα μου κοπούν τα πόδια αν...» - Η δήλωση φίλου του Μάνου Δασκαλάκη

«Αν προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Μάνο, θα...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Θα μου κοπούν τα πόδια αν...» - Η δήλωση φίλου του Μάνου Δασκαλάκη

Το μεσημέρι της Κυριακής 3/4 στενός φίλος του Μάνου μίλησε για πρώτη φορά στο Χαμογέλα και Πάλι για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών που συγκλόνισε την χώρα. Όπως δήλωσαν και άλλοι κοντινοί από το περιβάλλον της οικογένειας, μίλησε για το πώς ο ίδιος βίωσε τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για την καθημερινότητα με τα παιδιά του όταν έκαναν παρέα.

Όσα ανέφερε ο φίλος του Μάνου Δασκαλάκη

«Δεν είχαμε δείγμα ότι ήθελε να κάνει κακό στα παιδιά της. Ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον. Εγώ τους είχα βιώσει σαν ένα φυσιολογικό ζευγάρι, σαν δύο φυσιολογικούς γονείς. Εγώ με τα παιδιά έκανα αρκετή παρέα πριν 8 – 9 χρόνια. Και τον τελευταίο καιρό, με όλα αυτά που συμβαίνανε ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά με τον Μάνο.

Από εκεί και πέρα, ούτε σπίτι τους ήμουν, ούτε βγαίναμε μαζί. Έχουν βγει πολλά στη δημοσιότητα, τα οποία, αρκετά, μπορεί να μην είναι και αληθινά. Ας πούμε διαβάζω οι ο Μάνος δούλευε σε φαρμακαποθήκη. Ο Μάνος δούλευε σε εταιρεία με μεταφορές.

Όταν τους είχα ρωτήσει τι γίνεται μετά από όλα αυτά, μου είπαν ότι εντάξει, το παλεύουμε. Έπαιρνα τηλέφωνο τον Μάνο να δω αν μπορώ να βοηθήσω με κάποιον τρόπο. Μια Κυριακή που είχαμε πάει για καφέ, το μόνο που μου είχε πει είναι "εντάξει, μην ακούς όσα γράφονται" και όλα καλά.

Έχω πέσει από τα σύννεφα γιατί ξέρω ότι και ο Μάνος πολλά χρόνια της ζωής του έκανε δύο δουλειές για την οικογένειά του, για να μεγαλώσει τα παιδιά του… Ήταν και οι δύο λίγο χαμένοι. Δεν μπορώ να σας πω αν στεναχωριόνταν ή όχι, δεν ήμουν ούτε μέσα της, ούτε πώς φαινόταν, γιατί κάθε άνθρωπος εκφράζεται διαφορετικά.

Όσο πέρναγε ο καιρός, και έβγαινε το ένα στοιχείο πίσω από το άλλο, είχα αρχίσει και εγώ να έχω τις αμφιβολίες μου».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Αν προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Μάνο, θα μου κοπούν τα πόδια, δεν το πιστεύω πραγματικά. Εννοείται ότι κρατάω τις επιφυλάξεις μου, αλλά δεν το πιστεύω».

«Δεν θα σε στηρίξει, θα πρέπει να παραιτηθώ» - Όσα ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2/4 ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε αναλάβει την υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, και ο οποίος παραιτήθηκε λίγο μετά τη σύλληψη της.

Ο δικηγόρος, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε εξαιτίας της απόφασης του να απομακρυνθεί από την υπόθεση, θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από συνήγορος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει ότι απαγορεύεται, είναι αδίκημα της απιστίας του δικηγόρου να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις από δύο ανθρώπους οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δικαστήριο. Άρα από τη στιγμή που ξέρω πράγματα δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στοιχεία του ενός εις βάρος του άλλου. Το ξέρανε και οι δύο γιατί το είχαμε συζητήσει. Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα από τον σύζυγό ότι δεν θα στηρίξει την Ρούλα, εγώ δήλωσα ότι παραιτούμαι.

Εγώ ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με την Ρούλα πριν συλληφθεί. Μίλησα μαζί της και της εξήγησα ότι ο σύζυγός της δεν θα την στηρίξει οπότε θα πρέπει να παραιτηθώ. Εάν η κατάσταση που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα δεν αλλάξει, κάποια στιγμή η Ρούλα με τον Μάνο θα βρεθούν αντιμέτωποι. Αυτός είναι και ο λόγος που παραιτήθηκα. Δεν παραιτήθηκα φοβούμενος την κατάσταση, ούτε για κάτι άλλο.

Στο θέμα αυτό υπήρχαν σίγουρα πολλές δημοσιογραφικές υπερβολές. Το θέμα που απασχολούσε ήταν να δούμε αν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από αυτά που λέγανε μιλάγανε για ασφυξία. Εμείς είχαμε κάνει επαφές με διάφορους γιατρούς, είχαμε τον φάκελο του κοριτσιού στα χέρια μας και άλλα στοιχεία από τα οποία δεν προέκυπτε η ασφυξία. Δεν γνωρίζαμε για δηλητήρια κι ουσίες. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν όμως. Δεν περίμενα ότι θα βρεθεί κάποια ουσία. Τα επιχειρήματα ήταν πειστικά και από τις οικογένειες των δύο παιδιών. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα, είναι με ποιον τρόπο θα αποδειχθεί ότι χορήγησε η Ρούλα, αυτή την ουσία», είπε ο Απόστολος Λύτρας.