Πάτρα: «Το τάμπλετ χτυπούσε την ώρα της κηδείας» - "Αιχμές" για εμπλοκή του Μάνου και της αδερφής της Ρούλας

«Η αίτηση διαζυγίου που κατατέθηκε δεν θα χρειαστεί, καθώς η Ρούλα και ο Μάνος θα βρίσκονται σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Το τάμπλετ χτυπούσε την ώρα της κηδείας» -

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε το πρωί της Δευτέρας (4/4) ο Χρήστος Ρουγκάλας, ο οποίος αναφέρθηκε χωρίς κανένα δισταγμό στην υπόθεση της Πάτρας, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την εμπλοκή του Μάνου Δασκαλάκη και της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου στην υπόθεση.

Λίγες ώρες πριν την απολογία της μητέρας των τριών παιδιών, ο Χρήστος Ρουγκάλας αποκάλυψε αναφορικά με το τάμπλετ που θάφτηκε μαζί με το παιδί, πως χτυπούσε την ώρα της κηδείας της άτυχης Τζωρτζίνας.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Ρουγκάλα για την τραγωδία στην Πάτρα

«Εντός των ημερών θα έχουμε εξελίξεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εκτίμηση δική μου είναι αυτό. Η έρευνα προχωράει γρήγορα. Ο τάφος της Τζωρτζίνας θα ανοιχτεί για να πάρουν το τάμπλετ, το οποίο όπως έμαθα από άνθρωπο που βρισκόταν στην εξόδιο ακολουθία, χτυπούσε την ώρα της κηδείας, έρχονταν μηνύματα.

Η αίτηση διαζυγίου που κατατέθηκε νομίζω δεν θα χρειαστεί, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης θα βρίσκονται σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα, όπως θα φανεί εμπλοκή και της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, το λέω και ας μου κάνουν πάλι μήνυση, αυτή είναι η εκτίμηση μου, ότι θα προφυλακιστούν και αυτοί», είπε αρχικά.

Αναφορικά με την σπιτονοικοκυρά, είπε: «Tα ξαδέλφια της μακαρίτισσας της Ευγενίας δεν είχαν πληροφορηθεί για τον θάνατο της. Δεν ξέρω αν η οικογένεια Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη είχε την καλοσύνη να ειδοποιήσουν. Δεν είχαν και πολλές επαφές βέβαια. Ο μοναδικός που την επισκεπτόταν την Ευγενία ήταν ένας γείτονας, στον οποίο είχε εκμυστηρευθεί ότι φοβόταν πως θα της κάνουν κακό και δεν ήθελε να παίρνει από αυτούς ούτε ένα πιάτο φαγητό.

Πρέπει να ψάξουν τον τραπεζικό λογαριασμό της σπιτονοικοκυράς και τις κινήσεις. Υπάρχουν δάνεια που ελάμβανε κατά καιρούς η σπιτονοικοκυρά, δεν ξέρω για ποιους λόγους; Για κάποιον λόγο φαίνεται πως δεν πληρώνονταν οι λογαριασμοί από τα δάνεια που είχε πάρει. Αν ψαχτούν, ίσως και από εκεί να προκύψουν στοιχεία. Μου λένε το στούντιο του Μάνου Δασκαλάκη στον β΄ όροφο είναι από τα καλύτερα εξοπλισμένα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από έναν οδηγό φορτηγού με μισθό 1000 ευρώ».

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι δολοφονήθηκαν»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, και άκρως αποκαλυπτικός είναι ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, ο οποίος την Κυριακή 3/4 μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, λέγοντας πως όχι μόνο δεν έχουν κλείσει οι υποθέσεις, αλλά αντίθετα οι φάκελοι έχουν ανοίξει και πάλι, ενημερώνοντας πως σύντομα θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις πάνω στις δυο υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή κάποιο γενετικό παράγοντα, αλλά πρόκειται για δολοφονικές ενέργειες.

Ο ίδιος πιστεύει πως σε εκείνες τις περιπτώσεις δεν χορηγήθηκε στα δυο παιδιά κεταμίνη, αλλά ο θάνατός τους επήλθε με την μέθοδο της ασφυξίας. Ο Γρηγόρης Λέων τόνισε πως, αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί και υπάρξουν στοιχεία, θα θεωρηθούν ύποπτα όλα εκείνα τα άτομα, που βρίσκονταν με τα δυο παιδιά τις τελευταίες ώρες της ζωής τους.

Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή η στιγμή έχουμε ένα επιβεβαιωμένο εύρημα, ότι η κεταμίνη αποτελεί την αιτία θανάτου. Αυτό που μπορούμε να δούμε λαμβάνοντας δείγμα από τα μαλλιά του παιδιού είναι ότι είμαστε σε θέση να δούμε κατά πόσο τα προηγούμενα επεισόδια συνδέονται με τη χρήση κεταμίνης ή άλλων ουσιών.

Είναι μία ευκαιρία να λάβουμε αυτό το βιολογικό δείγμα ώστε να δούμε σε βάθος χρόνου κατά πόσο υπήρχε χρήση ουσιών ή και κεταμίνης... Ουσιαστικά μιλάμε για επίδραση ενός εξωτερικού παράγοντα που πιθανότατα δεν είναι η κεταμίνη. Δεν είναι ούτε άλλη ουσία, θα σας έλεγα ότι μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο»