Καιρός: Πότε θα φύγει η σκόνη πάνω από τον Αττικό Ουρανό - Έρχεται κακοκαιρία

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Πότε θα φύγει η σκόνη πάνω από τον Αττικό Ουρανό - Έρχεται κακοκαιρία

Μπορεί η αφρικανική σκόνη να έχει δημιουργήσει ένα τοπίο λασποβροχής στην Αττική, αλλά τα πράγματα αναμένονται να αλλάξουν και να ακολουθήσουν ηλιόλουστες μέρες, με θερμοκρασίες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πότε θα φύγει η αφρικανική σκόνη πάνω από το Λεκανοπέδιο της Αττικής

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Ελλάδα αρχίζει πλέον να επηρεάζεται από βαρομετρικό χαμηλό που προέρχεται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Αυτό σημαίνει ότι σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος, όμως αυτό θα βοηθήσει στο να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τις μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης πριν το διήμερο με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «προς τα βόρεια δεν θα ξεπερνάει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ όσο κινούμαστε πιο νότια θα είναι πιο υψηλή».

Στην Αττική προβλέπονται συννεφιές, λασποβροχές και αρκετή αφρικανική σκόνη. Το απόγευμα σταδιακά η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να καθαρίζει. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες τοπικά προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 16 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο.

Μέχρι το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός, την Κυριακή όμως θα ξεσπάσει νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα επανέλθει σταδιακά από τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Πασχαλιάτικα Μερομήνια 2022: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε το αρνί

Τα Ημερομήνια, ή απλά μερομήνια είναι μια παλαιά μέθοδος «πρόβλεψης» του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, που εμπιστεύονταν ιδιαίτερα οι παλαιότερες γενιές.

Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ!

Οπότε τα μερομήνια είχαν προβλέψει πως θα έχουμε κακοκαιρία διαρκείας έως τις αρχές Φεβρουαρίου και στη συνέχεια οι νοτιάδες θα έπαιρναν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ. Είχαν προβλέψει ότι τα χιόνια θα μας επισκεφθούν αρκετές φορές, ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου, όπως και ότι μετά τις 15 Μαρτίου θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, ωστόσο θα σημειώνονται βροχές μέχρι τις Αρχές Απριλίου.

Τωρα που έχουμε φτάσει στα τέλη Μαρτίου και σε λιγότερο από μήνα είναι Πάσχα, τι μας επιφυλάσσει ο καιρός με βάση τα Μερομήνια; Σύμφωνα με όσα «προβλέπουν», από 21 έως 31 Μαρτίου θα υπάρχουν διαστήματα κακοκαιρίας. Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και από 1 έως 5 Απριλίου. Τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και για το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα.

Ας δούμε αναλυτικά εδώ τι προβλέπουν τα Μερομήνια για τον Απρίλιο