Γλυκά Νερά: «Είναι βέβαιο ότι...» - Γι' αυτό δεν πήγαν στο δικαστήριο οι γονείς της Κάρολαιν

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γλυκά Νερά: «Είναι βέβαιο ότι...» - Γι' αυτό δεν πήγαν στο δικαστήριο οι γονείς της Κάρολαιν

Το πρωί της Παρασκευής 8/4 ξεκίνησε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, η οποία ωστόσο αναμένεται να συνεχιστεί στις 12 Απριλίου.

Ο 34χρονος πιλότος πέρασε λίγο μετά τις 9.00 την αίθουσα του δικαστηρίου και δήλωσε «έγγαμος, χήρος και πατέρας ενός παιδιού».

Μάλιστα, τόσο η μητέρα και ο πατέρας της Κάρολαιν δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο, καθώς εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της Κάρολαιν στην δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Ο κ. Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν όπως είπαν οι ειδικοί, στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για τον θάνατο της κόρης της, είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς, μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρμάνης.

«Μακάρι να έπιανα στα χέρια μου αυτή τη μικρή νυφίτσα» - Ξέσπασε ο πατέρας της Καρολάιν κατά του Μπάμπη

Καθώς η Καρολάιν είχε και βρετανική καταγωγή το άγριο αυτό έγκλημα με τη δολοφονία της 20χρονης και του σκύλου της απασχόλησε όχι μόνο τα ελληνικά αλλά και τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο πατέρας της Καρολάιν μίλησε στην Daily Mail ενόψει της έναρξης του δικαστηρίου και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον συζυγοκτόνο πιλότο Μπάμπη Αναγνωστοπουλο «νυφίτσα».

Αφορμή η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι προκλήθηκε από την Καρολάιν καθώς κακομεταχειρίστηκε το μωρό τους, τη μικρή Λυδία και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα λόγω των ικανοτήτων της στις πολεμικές τέχνες. Ολα αυτά μάταια βέβαια αφού έχει γίνει σαφές το προηγούμενο διάστημα ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καρολάιν στον ύπνο της.

Ο συντετριμμένος πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, δεν θα παραβρεθεί στη δίκη, καθώς είναι άρρωστος, αλλά η μητέρα της, Susan Dela Cuesta, θα είναι εκεί και αναμένεται να δώσει στοιχεία κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου επιβεβαίωσε στη MailOnline ότι η υπερασπιστική του γραμμή θα κινηθεί εν πολλοίς στον ισχυρισμό ότι η Καρολάιν του προκάλεσε μια «κρίση οργής» αφού έσπρωξε βίαια την κούνια στην οποία κοιμόταν η 11 μηνών τότε κόρη τους Λυδία.

«Καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης θα υποστηρίξει ως γραμμή υπεράσπισής του ότι προκλήθηκε από την Καρολάιν και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα. Θα επικαλεστεί επίσης τις ικανότητές της στις πολεμικές τέχνες. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν θα έχουν επιτυχία και ανταπόκριση καθώς η Καρολάιν κοιμόταν ήδη επί αρκετές ώρες όταν τη σκότωσε», είπε ο πατέρας της αδικοχαμένης 20χρονης.

Και πρόσθεσε: «Μακάρι να μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου τη μικρή νυφίτσα».

Ο πατέρας της Καρολάιν πέρυσι, σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις του στην Dail Mail, είχε πει ότι θα τίναζε στον αέρα τα μυαλά του Μπάμη στην κηδεία, αν τότε γνώριζε ότι εκείνος είχε σκοτώσει την Καρολάιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης με το μωρό αγκαλιά είχε παραβρεθεί στην κηδεία της Καρολάιν, δήθεν κλαίγοντας και πενθώντας και ζητώντας παράλληλα να βρεθούν οι ένοχοι, ενώ ο ίδιος την είχε σκοτώσει με τα ίδια του χέρια μερικές ώρες πριν.