Κορωνοϊός: Διαγνώστηκε θετικός ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Διαγνώστηκε θετικός ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς μετά από την ανακοίνωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία διαγνώστηκε θετική, σειρά είχε και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος θέλησε να κάνει μια δημοσίευση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα να δουλέψω κι εγώ από το σπίτι! Εμβολιαζόμαστε και προσέχουμε! Για να είμαστε και πάλι όλοι μαζί».

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη

Κορωνοϊός: Σημαντικές αλλαγές μετά το Πάσχα - Αποκλιμάκωση των μέτρων ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Την ίδια ώρα που ο πρώην Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας νοσεί από κορωνοϊό, ο νυν υπουργός Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 11/4, σημαντικές αλλαγές στα μέτρα για τον κορωνοϊό, αμέσως μετά το Πάσχα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αποκλιμάκωση των μέτρων, θα αφορά και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, η ισχύς των οποίων, μαζί με αυτά της νόσησης, επεκτάθηκε με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα, θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση» τόνισε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή, για τους εμβολιασμένους πολίτες, η αποκλιμάκωση, εξαιρουμένης της μάσκας, είναι σχεδόν ολική.

Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι αυτό το οποίο εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να δούμε ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους.

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι που κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα πάντως θα υπάρχει αποκλιμάκωση», τόνισε.

Ωστόσο, μετέθεσε χρονικά την κατάργηση της μάσκας επισημαίνοντας ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. «Οπότε μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δε χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις», υπογράμμισε.