Πάτρα: «Για τρία χρόνια φωτογραφίζατε μια αθώα γυναίκα» - Οι σπόντες του Λύτρα προς τον Κατερινόπουλο

Όλα όσα είδαμε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Για τρία χρόνια φωτογραφίζατε μια αθώα γυναίκα» - Οι σπόντες του Λύτρα προς τον Κατερινόπουλο

Το μεσημέρι της Τετάρτης 14/4 ο Απόστολος Λύτρας έβαλε φωτιά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με την παρουσία του, καθώς αρχικά εξήγησε τους λόγους που σταμάτησε να εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου και στη συνέχεια, όπως είχε προαναγγείλει είπε πολλά πράγματα που ενόχλησαν.

Η σπόντα του Λύτρα προς τον Κατερινόπουλο

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής άφησε μία αιχμή προς τον Θανάση Κατερινόπουλο, ταξίαρχου ε.α. για την υπόθεση Γραικού με αφορμή τα σχόλια του για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Για δύο τρία χρόνια “φωτογραφίζατε” με τον ίδιο τρόπο τη σύζυγο του Γραικού και μετά από 2 χρόνια αποδείχτηκε ότι ο δολοφόνος είναι άλλος» του είπε.

«Ναι αλλά δεν την κατονόμασα. Υπήρχαν και άλλοι λόγοι που έπρεπε να πω κάποια πράγματα σαν παλιός μπάτσος για να βγουν κάποιοι από το λαγούμι τους» είπε με ακόμα περισσότερο νόημα ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Σε εκπομπή που για δύο χρόνια με τρομακτικές τηλεθεάσεις φωτογράφιζαν μια γυναίκα άδικα. Και εκείνη η γυναίκα ήταν λαλίστατη και πήγαινε κομμωτήριο και λέγανε ότι πήγαινε σε καφετζούδες. Δεν είπα ότι η κατηγορουμένη (σ.σ. Ρούλα) είναι αθώα αλλά γίνονται και λάθη» είπε ο ποινικολόγος.

«Όταν ανέλαβα το ζευγάρι»

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14/4 έγινε μια μεγάλη αποκάλυψη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όταν ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από την υπόθεση και την εκπροσώπηση της 33χρονης.

Ωστόσο, εκτός των άλλων ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε ότι οι ιατροδικαστές που εμπλέκονται με την εξέταση της Μαλένας του απέκλεισαν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Τότε ήταν που άναψαν και τα αίματα στο πλατό (Δείτε τι συνέβη)

«Είμαι σε δύσκολη θέση για πολλούς λόγους. Μέχρι που άκουσα ότι ανέλαβα το ζευγάρι μέσω ενός μπράβου. Με έφερε σε επαφή ένας πολύ γνωστός γενετιστής, ο κύριος Γιάνναρος και η πρώτη επαφή ήταν με τον πατέρα. Στη συνέχεια ήρθα σε επαφή με τη μητέρα.

Έχω κάνει πάρα πολλές συναντήσεις με το ζευγάρι. Ήρθαν και στο γραφείο μου αρκετές φορές, συναντήθηκα και με όλη την οικογένεια. Θα σας πω αλήθειες που μπορεί να ενοχλήσουν.

Όταν ανέλαβα το ζευγάρι δεν υπήρχε καν η προκαταρκτική. Γίνεται η προκαταρκτική και δεν μπορώ να ακούω ότι οι ιατροδικαστές δεν ξέρανε ότι θα κατηγορηθεί.

Μιλάω στο τηλέφωνο και με την κυρία Τσιόλα και με την κυρία Τσάκωνα και με τον κύριο Τσαντίρη. Αυτό που ρωτάω είναι αν βλέπουν εγκληματική ενέργεια και μου απαντάνε ότι δεν βλέπουν εγκληματική ενέργεια.

Αυτό έγινε αρχές Φεβρουαρίου.

Ρωτάω κ. Κουσουλέ και για αυτό που βγάλατε για τα σημάδια στη Μαλένα στη μύτη. Τους ρώτησα για το θέμα της ΜΠΑΜ. Μάλιστα ο κύριος Τσαντίρης μου ανέφερε ότι τα σημάδια είναι τόσο ψηλά που δεν πρόκειται για ασφυξία.

Είχα τη διαβεβαίωση τον εμπλεκόμενων ιατροδικαστών για το θέμα. Μου είπε η κυρία Τσιόλα “τι λέτε, είναι δυνατόν μετά από τόσες νεκροψίες να μην δω αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια;”.

Εγώ δεν είμαι μάρτυρας της υπόθεσης, σας λέω τη δική μου οπτική».

Εκείνη την ώρα έγινε κάτι αναπάντεχο. Η ιατροδικαστής κ. Τσιόλα απάντησε με μηνύματα στον Πέτρο Κουσουλό και διέψευσε τον Απόστολο Λύτρα λέγοντας ότι αν καταθέσει τα ευρήματά της θα βάλει την τότε εντολέα του δικηγόρου φυλακή.

Ο Απόστολος Λύτρας συνέχισε τη διήγησή του αναφέροντας μια νέα μάρτυρα.

«Υπάρχει μία μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ήταν σίγουρη ότι το παιδί θα καταλήξει. Μου είπε ότι αν κληθεί θα καταθέσει».

«Άκουσα ότι η Τζωρτζίνα δεν είχε πρόβλημα υγείας. Πριν από την πρώτη ανακοπή υπάρχει μαρτυρία ότι βγαίνοντας από το Καραμανδάνειο είχε 21.000 λευκά αιμοσφαίρια. Δεν αιτιολογήθηκε, είπανε για γαστρεντερίτιδα. Η Τζωρτζίνα ήταν 9 χρονών, μιλούσε, μπορούσε να πει στους γιατρούς τι συμβαίνει. Αυτά που μετέφερε στους γονείς της τα είπε και στους γιατρούς. Τους πρώτους σπασμούς τους έπαθε στο χωριό μπροστά σε όλη την οικογένεια» είπε ακόμα εξηγώντας γιατί ανέλαβε αρχικά το ζευγάρι.

«Είχα πειστεί για την αθωότητά τους» είπε.

Ο ποινικολόγος τόνισε ότι έχουν βγει πρόσωπα σε εκπομπές και έχουν κάνει ψεύτικες δηλώσεις.

Όπως ανέφερε, ο Μάνος Δασκαλάκης λίγο πριν φτάσει η σύζυγός του στην Κόρινθο με την αστυνομική συνοδεία του είπε ότι θα είναι μαζί της και σε δεύτερο τηλεφώνημα καθώς πλησίαζε στην Αθήνα του είπε ότι θα είναι εναντίον της.

«Κάτω από άκρα μυστικότητα επισκέφτηκα τη Ρούλα στη ΓΑΔΑ για να της πω ότι δεν μπορώ να την αναλάβω γιατί ο σύζυγός της θα είναι εναντίον της.