Πάτρα: Το φάρμακο που «χαλούσε» τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου - Θα είχε πεθάνει νωρίτερα η Τζωρτζίνα;

Οι αναζητήσεις στο Insternet «καίνε» την 33χρονη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Το φάρμακο που «χαλούσε» τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου - Θα είχε πεθάνει νωρίτερα η Τζωρτζίνα;

Το διαδίκτυο και οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου ρίχνουν περισσότερο «φως» στην υπόθεση της Πάτρας. Συγκεκριμένα πίσω από τις αναζητήσεις, κρύβονται οι ουσίες που έψαχνε η μάνα και η σχέση τους με την κεταμίνη. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό κάποια φάρμακα, όταν αλληλεπιδρούν, αντιδρούν και χάνουν την ουσία τους. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. (Δείτε πως γλεντούσε η Ρούλα όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο με ανακοπή)

Τι συμβαίνει με τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγο πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα

Η φαινοβαρβιτάλη, ένα αντι-ελιπιτικό φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα τις δύο τελευταιες ημέρες της ζωής της στο Αγλαΐα Κυριακού, χαλούσε τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου σε σχέση με την κεταμίνη. Είναι το φάρμακο που ουσιαστικά μειώνει τη δράση της.

«Όταν κάποιος λαμβάνει φαινοβαρβιτάλη αυξάνει την ταχύτητα μεταβολισμού της κεταμίνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια της δράσης της κεταμίνης μειώνεται», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Η καταστολή του καρδιακού ρυθμού για να προκαλέσει μια έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, θέλεις να διαρκέσει αρκετά. Άρα, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι η κεταμίνη, που θα δώσεις, θα μεταβολιστεί πολύ πιο γρήγορα, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις και τη δοσολογία», αποκαλύπτει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που τη συλλαμβάνουν αναζητά στο διαδίκτυο «κεταμίνη» – «κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη» – «υδροχλωρική κεταμίνη».

Ωστόσο εδώ έγκειται ορισμένα ερωτήματα. Γιατί έψαχνε μόνο τη σχέση φαινορβαρβιτάλης και κεταμίνης δεδομένου ότι στο νοσοκομείο το παιδί έπαιρνε και άλλα φάρμακα; Γιατί ήθελε να μαθαίνει κάθε ουσία στην επιστημονική της ορολογία που έπαιρνε το παιδί;

«Ξαναμπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας περίπου στις 13:30 για να βγάλω τη φαινοβαρβιτάλη, η χορήγηση της οποίας είχε ολοκληρωθεί. Μετά τις 13:30, ξαναμπήκα στις 14:30, που έκανε το επεισόδιο», δήλωσε η νοσηλεύτρια που μπήκε τελευταία στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας.

«Γιατί φοβάται το τεστ DNA η Ρούλα Πιπσιρίγκου;»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Θανάσης Κατερινόπουλος θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της Ρούλας Πισπιρίγκου να προχωρήσει σε μήνυση κατά του Μάνου Δασκαλάκη σε περίπτωση που αποφασίσει να κάνει το τεστ DNA.

«Τώρα ακούσαμε ότι ο Μάνος θέλει να γίνει τεστ dna, αν αυτό αληθεύει. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να υποβάλλει όσες μηνύσεις θέλει για κάτι που έγινε ή και δεν έγινε εις βάρος του, αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη. Πατέρας είναι κι αυτός, μάνα είναι κι αυτή, βεβαίως έχει το δικαίωμα, αλλά γιατί φοβάται, τι είναι αυτό που φοβάται. Αν δεν φοβάται θα μπορούσε να πει και η ίδια, “προχώρα, πάμε να κάνουμε το τεστ να αποδειχθεί”. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Και αν ο Μάνος δεν πάει ο ίδιος να κάνει τεστ dna και διαταχθεί από την ανακρίτρια να γίνει το τεστ, τότε θα κάνει μήνυση στην ανακρίτρια η κ. Πισπιρίγκου; Στα πλαίσια μιας έρευνας τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Δεν δεσμεύεται κανένας ανακριτής, κανένας δικαστικός να διατάξει οποιαδήποτε έρευνα η οποία θα συνεισφέρει στοιχεία για την απόδειξη της αλήθειας».