«Έβαζε μακιγιάζ και έλεγε πως είναι σημάδια κακοποίησης» - "Καταπέλτης" ο δικηγόρος της 15χρονης από το Περιστέρι

Η μητέρα της έμεινε έκπληκτη ακούγοντας όσα έλεγε η κόρη της περί κακοποίησης

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Έβαζε μακιγιάζ και έλεγε πως είναι σημάδια κακοποίησης» -

Ο δικηγόρος της οικογένειας και η μητέρα της 15χρονης από το Περιστέρι που εξαφανίστηκε και βρέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, μίλησαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου το μεσημέρι της Τρίτης 26/4 και αυτά που ακούστηκαν σίγουρα δεν τα περίμενε το τηλεοπτικό κοινό.

Η 15χρονη είχε μια σχέση από τον Νοέμβριο, ενώ ο δικηγόρος ανέφερε πως η νεαρή πήγαινε στο σχολείο με μακιγιάζ σε χέρια και πρόσωπο, λέγοντας πως είναι μώλωπες, ενώ επιπλέον τρεις συμμαθήτριες της κατέθεσαν επίσης πως ήταν ολοφάνερο πως ήταν μακιγιάζ, σε αντίθεση με τον γυμνασιάρχη που δεν κατάλαβε τίποτα.

Οι αποκαλύψεις για την 15χρονη από το Περιστέρι

Ο γυμνασιάρχης ξεγελάστηκε από την 15χρονη πως είναι θύμα κακοποίησης στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να στείλει κοινωνικούς λειτουργούς στο σπίτι της. Επί 6 μήνες είχε επαφή με τους Ρομά η 15χρονη κοπέλα, με τη γιαγιά που τη «φιλοξενούσε» να της λέει «θα σε παντρέψουμε με Ρομά και θα σου βγάλουμε ταυτότητα».

Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας αποκάλυψε πως όταν το «Χαμόγελο του Παιδιού», έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της οι Ρομά της άλλαξαν εμφάνιση για να μην την αναγνωρίσουν.

Στο Παίδων για εξετάσεις η 15χρονη που εξαφανίστηκε

Η 15χρονη που είχε γίνει γνωστό και είχε δοθεί σήμα πως εξαφανίστηκε, εντοπίστηκε σώα και αβλαβής στο κέντρο της Αθήνας με μία 17χρονη φίλη της, και από εκεί μεταφέρθηκε στο τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου και από εκεί στο νοσοκομείο.

Για τον εντοπισμό της είχε στηθεί μία γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, καθώς στην εξαφάνισή της φερόταν να εμπλέκεται κύκλωμα «loverboys» τα οποία την είχαν εξαπατήσει ωθώντας την να φύγει μαζί τους. Η 15χρονη που είναι καλά στην υγεία της, εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται πως μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε στηθεί σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική με στόχο τον εντοπισμό της 15χρονης από το Περιστέρι για την οποία είχε μάλιστα βγει και Amber Alert. Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμιζε πως η 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι είχε «αποδράσει» με Ρομά οι οποίοι πείθουν ανήλικα κορίτσια πως ανήκουν στην φυλή τους για να τις εκμεταλλευτούν.

Μάλιστα τόνισε πως η 15χρονη Φωτεινή τους γνώρισε πριν από μερικές εβδομάδες όταν την έπεισαν να τους ακολουθήσει. Την συμβούλευαν μάλιστα να δείχνει κακοποιημένη από το περιβάλλον της. Συνήθως τα άτομα αυτά δείχνουν ευγενικά και χρησιμοποιούν τα social media ψαρεύοντας τα θύματα τους.