Αιδηψός: «Είναι γελοίο το περιστατικό» - Ο πατέρας του 30χρονου σοκάρει

Δείτε και την ανάρτηση της αθλήτριας που εμπλέκεται

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αιδηψός: «Είναι γελοίο το περιστατικό» - Ο πατέρας του 30χρονου σοκάρει

Το τραγικό συμβάν στην Αιδηψό με τον βασανισμό της γάτας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, δικαίως, ενώ δηλώσεις έκανε και η Εριέττα Κούρκουλου γι' αυτό, και παρόλο που ο δράσης είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για πλημμέλημα και ποινή φυλάκισης έως και 5 έτη, η αθλήτρια που εμπλέκεται στην υπόθεση έσπευσε να εκφράσει την άποψή της.

Ο πατέρας του αγοριού, επίσης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News την Τρίτη 3/5 μίλησε για την τροπή που πήρε η κατάσταση και χαρακτήρισε την υπόθεση γελοία.

Η ανάρτηση της αθλήτριας που εμπλέκεται στην υπόθεση βασανισμού της γάτας στην Αιδηψό και τα λόγια του πατέρα του δράστη

«Είναι γελοίο το περιστατικό. Λίγο το ακουμπούσε με το πόδι του, με λίγα λόγια. Όπως είπαν και τα παιδιά το ταΐσαν το γατί πάρα πολύ καλά. Τα παιδιά ήταν μια παρέα μπορεί να είχαν πιεί κάτι παραπάνω, βγήκαν να διασκεδάσουν. Επειδή είναι οι ίδιοι φιλόζωοι τα ταΐσαν τα γατιά, απλώς το παλικάρι το έκανε έτσι με το πόδι του. Δεν έχει γίνει καμία κακοποίηση. Ασχολείστε με γελοία πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Η αθλήτρια με μια μακροσκελή ανάρτησή της, παραδέχτηκε ότι ήταν στην παρέα του 30χρονου, αλλά δήλωσε πως δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό και τα γέλια της που ακούγονται δεν αφορούσαν τι γάτα, αλλά μια προσωπική συζήτηση που είχε με το αγόρι της.

«Ακούγεται ένα γέλιο, το οποίο είναι δικό μου που γελάω με το αγόρι μου, το οποίο κάθεται δίπλα μου και τρώγαμε. Όλο το σκηνικό έγινε πίσω από την πλάτη μου χωρίς να έχω πάρει χαμπάρι κάτι», τόνισε η ίδια.

Η ομοσπονδία καράτε με ανακοίνωσή της, στήριξε την νεαρή αθλήτρια: «Η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας».

Η κακοποίηση της γάτας έγινε θέμα στην Daily Mail - Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με την κακοποίηση του γατιού, από πελάτη ταβέρνας, στην Αιδηψό. Η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ από το συμβάν, περιγράφοντας τόσο τα γεγονότα και την κλωτσιά στο γατάκι από τον 30χρονο, όσο και την εξέλιξη με τη σύλληψή του, όπου τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Αναφέρεται, δε, ότι προκλήθηκε σάλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολλούς να ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας.Φιλοξενούνται, επίσης, οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύλληψη, καθώς και στο ότι «η βία κατά των ζώων είναι απαράδεκτη».

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Έλληνας πελάτης εστιατορίου αντιμετωπίζει 10ετή κάθειρξη επειδή κλώτσησε γατάκι στη θάλασσα, αφού το προσέλκυσε με μια μπουκιά ψαριού».

Στο δημοσίευμα υπάρχουν επίσης φωτογραφίες και το βίντεο του περιστατικού, καθώς και αναφορά στην πρόσφατη αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα για την κακοποίηση των ζώων, που συνιστά πλέον κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 10 έτη και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Η κακοποίηση της γάτας έγινε θέμα στην Daily Mail