Αιδηψός: "Κόλαφος" ο φίλος του 30χρονου - «Ο σκύλος μου δεν είναι βαμμένος, photoshop είναι»

«Ο άνθρωπος έχει τα όριά του μπορεί να ξεφύγει»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αιδηψός:

Χαμό έχει προκαλέσει στα social media η είδηση για το άτυχο γατάκι το οποίο ένας 30χρονος στην Αιδηψό το κλώτσησε αφού πρώτα προσποιήθηκε πως θα το τάιζε. Πιο συγκεκριμένα, η κάμερα του Super Κατερίνα βρέθηκε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου όπου μεταξύ άλλων συνάντησε τον 30χρονο αλλά και τον δικηγόρο του, Ιάσονα Οικονόμου.

Ο ίδιος ο οποίος κατηγορείται για πλημμέλημα όπου αναμένεται μεταξύ άλλων να περάσει το κατώφλι του δικαστηρίου την Παρασκευή 6/5 ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα:

«Λυπάμαι πάρα πολύ για τις πράξεις μου και θα τιμωρηθώ για αυτό. Βεβαίως, έχω μετανιώσει για την πράξη μου. Ζητώ συγγνώμη για την πράξη μου, δεν θέλω να απολογηθώ σε κανέναν».

Από την άλλη, ο φίλος του δράστη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ λέγομαι Μανώλης Καραμανώλης, δεν έσπρωξα εγώ αυτό το πράγμα (γατάκι) στο γιαλό. Εγώ βιντεοσκοπούσα για λόγους όπως παρέας και καλής διάθεσης.

Δεν βιντεοσκοπούσα γιατί έπαιζε με το γατί ο φίλος μου. Δεν είχαμε πιει σε ακραίο σημείο είχαμε πιει σε φυσιολογικά μέτρα μια όμορφη μέρα. Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναλάβει τέτοια σχόλια, πάντα είχα αγάπη από όλο τον κόσμο. και όταν ξύπνησα το πρωί και διάβασα όλα αυτά πανικοβλήθηκα και χίλια συγγνώμη βγήκα από όριά μου.

Πήγαινε να σπρώξει το γατί δεν το πέταγε. Ο σκύλος μου δεν είναι βαμμένος, δεν είναι χρώμα, photoshop είναι. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, ο άνθρωπος έχει τα όριά του μπορεί να ξεφύγει και να κάνει και λάθη».

Οι δηλώσεις του 30χρονου φίλου για το περιστατικό στην Αιδηψό

Αιδηψός: Κινδυνεύει με φυλάκιση ο 30χρονος - Πόσα χρόνια μπορεί να τιμωρηθεί

Χαμό έχει προκαλέσει το απαράδεκτο και σοκαριστικό περιστατικό στην Αιδηψό όπου ένας άνδρας, κακοποίησε ένα γατάκι, κλωτσώντας το για να πέσει στη θάλασσα, αφού το είχε δελεάσει πρώτα με ένα ψάρι ενώ μάλιστα η παρέα του γέλαγε με το σκηνικό και το βιντεοσκοπούσε, ανεβάζοντάς το μετά στα social media.

Ο 30χρονος συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε αυτόφωρο, ενώ ο δικηγόρος του θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. Σημειώνεται ότι εδώ ότι το πλημμέλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Ο αλλοδαπός δράστης συλληφθείς περνά για άλλη μια φορά το κατώφλι της εισαγγελίας, καθώς στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2017 είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς είχε εντοπιστεί με ποσότητα 67 κιλών κάνναβης. Στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης κι οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η σύλληψή του χθες (2/5) για την κακοποίηση της γάτας έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς, λέγοντας πως δεν έκανε κάτι κακό και πως ήταν μια πλάκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τακης Θεοδωρικάκος, μόνο το τελευταίο 5μηνο υπήρξαν 1.489 καταγγελίες και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων. Παράλληλα επιβλήθηκαν 940 πρόστιμα συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Στο Πρωινό μίλησε ο δικηγόρος του Μανώλη Καραμανώλη -o οποίος δεν είναι ο δράστης, αλλά δημοσίευσε το βίντεο- κ. Ιάσων Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την πράξη «απερίγραπτη κι εμετική» κι αποκάλυψε ότι «ο κατηγορούμενος όλο το βράδυ που βρισκόταν υπό κράτηση έκλαιγε με λυγμούς». Παράλληλα, όσον αφορά στο νομικό κομμάτι ο δικηγόρος του ατόμου που ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο, είπε ότι ο δράστης θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή αν παραπεμφθεί για κακούργημα.