Γλυκά Νερά: «Γεμίσαμε Μπάμπηδες» - "Κόλαφος" ο Δημήτρης Σούρας για τον Αναγνωστόπουλο

«Είναι ένας αδίστακτος δολοφόνος»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: «Γεμίσαμε Μπάμπηδες» -

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, Καλημέρα Ελλάδα, μίλησε, το πρωί της Πέμπτης 12/5, ο Δημήτρης Σούρας και προχώρησε σε δηλώσεις για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά και την δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της Κάρολαιν.

Ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε την Τετάρτη 11/5 την απολογία του και ο ψυχίατρος δεν δίστασε να σχολιάσει επικριτικά το γεγονός πως κράτησε τόσες ώρες, απλά για να καταλήξει πως είναι ένας δολοφόνος που είχε πλήρη επίγνωση για όσα έκανε και δεν έχει έχει μετανιώσει για την δολοφονία της Κάρολαιν. Μάλιστα, ανέφερε πως η κοινωνία έχει γεμίσει με τέτοιου είδους ανθρώπους, εξαιτίας του φόβου των ανθρώπων να μιλούν "ανοιχτά" για τις ψυχολογικές διαταραχές.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σούρα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Χρειάστηκε δέκα ώρες απολογία για να δηλώσει ότι είναι ένας αδίστακτος δολοφόνος», είπε αρχικά και πρόσθεσε πως το έγκλημα πραγματοποιήθηκε «με ξεδιαντροπιά, γιατί “έδωσε” την γυναίκα του, την άτυχη Καρολάιν που πιά δεν ζει».

«Νόμιζα στην φυλακή θα είχε πάρει μαθήματα υποκριτικής, αλλά τελικά βγήκε χειρότερος ηθοποιός», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Λέει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν ξέρει και τον καταριέται. Ο κόσμος και ξέρει και γνωρίζει και το σωστό ρήμα είναι ότι τον απεχθάνεται».

«Γεμίσαμε “Μπάμπηδες”. Αυτός στην Καβάλα δεν είναι ένας “Μπάμπης”; Ένας αδίστακτος δολοφόνος που προσπαθεί τώρα να δικαιολογήσει τι; Η βιτριολού δεν είναι “Μπάμπης”; Ξέρετε γιατί γεμίσαμε;

Γιατί δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε για την διαταραχή προσωπικότητας, δεν είναι άρρωστοι, οι “Μπάμπηδες” έχουν πλήρη επίγνωση και συνείδηση», δήλωσε με έντονο ύφος και εξήγησε την ύπαρξη ενός νέου σύνδρομο: «δεν είναι καθόλου τυχαίο το καινούριο σύνδρομο, το “Σύνδρομο των Γλυκών Νερών”».

«Μπορούμε να προλάβουμε “Μπάμπηδες” όταν ενεργοποιείται η οικογένεια», ενώ για τον δολοφόνο της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά τόνισε πως «δεν έχει μετανιώσει. Είναι αδίστακτος δολοφόνος. Είναι εύκολο να ζητήσω 200 “συγγνώμη”. Νόμιζα ότι θα βγει καλύτερος ηθοποιός, βγήκε χειρότερος», κατέληξε.

Τα πρώτα λόγια του δικηγόρου του κατηγορούμενου μετά τη δίκη

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή Σήμερα το πρωί της Πέμπτης 12/5, για την στάση του κατηγορούμενου κατά την δίκη.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης ανέφερε, ειδικότερα, πως η γραμμή υπεράσπισης δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή και με αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε και η χθεσινή ημέρα στο δικαστήριο. Μέσα από την απολογία του ο Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν την μοιραία ημέρα και επέμεινε πως πρόκειται για έγκλημα εν βρασμώ ψυχής.

Όσον αφορά το ημερολόγιο της Κάρολαιν, όπου και η ίδια έγραφε για την επιθετική της συμπεριφορά, δεν θέλησε να το αναδείξουν.

"Ένα έγκλημα που έγινε εν βράσμω ψυχής μπορεί να έχει διαφορετική ποινική μεταχείριση", είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: "Το λέει καθημερινά ότι έχει μετανιώσει και προσπαθεί με όποιο τρόπο να σώσει ότι είναι δυνατό από αυτή την κατάσταση".

"Η τιμωρία του είναι δεδομένη το είπε και ο ίδιος, το ζήτημα είναι αν το δικαστήριο θα κρίνει την ψυχική του κατάσταση κι αν θα μπορεί να αξιολογήσει τον χαρακτήρα του. Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, θα πληρώσει", κατέληξε.