Γυναικοκτονία Καβάλα: «Έγινε πάνω στον θυμό του» - Η δικηγόρος του 55χρονου εξηγεί την κατάσταση του δράστη

«Δεν προσπάθησε να το κρύψει»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γυναικοκτονία Καβάλα: «Έγινε πάνω στον θυμό του» - Η δικηγόρος του 55χρονου εξηγεί την κατάσταση του δράστη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, το βράδυ της Πέμπτης 12/5, μίλησε η δικηγόρος του 55χρονου δράστη που δολοφόνησε την γυναίκα του στην Καβάλα, γεγονός που εξέπληξε τους συγγενείς της αδικοχαμένης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, ο ίδιος θεωρούσε πως δεν θα ξαναέβλεπε τα παιδιά του μετά τον χωρισμό τους και γι' αυτό οδηγήθηκε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Αφού την δολοφόνησε μέσα στο φαρμακείο της, πέρασαν τέσσερις βασανιστικές ώρες όπου παρέμεινε εκεί και σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή του παίρνοντας χάπια για την πίεση ώστε να επισπεύσει τη διαδικασία. Μίλησε στο τηλέφωνο με δύο γιατρούς σε αυτό το διάστημα και τους ζητούσε βοήθεια, καθώς αισθανόταν ότι έχει υψηλή πίεση.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του δράστη από την δολοφονία στην Καβάλα

«Αν δείτε το χρονικό σημείο που κάνει την αποκάλυψη η αντίδικη πλευρά, θα δείτε πως έγινε μετά την απολογία του. Ο ίδιος προσκόμισε τα στοιχεία και εμπεριέχονται στο υλικό της δικογραφίας. Το γεγονός αυτό συνέβη και δεν προσπάθησε να το κρύψει», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Βλέπει ότι με το να χάνει αίμα δεν επέρχεται ο θάνατος του. Το ότι κάλεσε για τους γιατρούς για χάπια που ρίχνουν την πίεση, δεν ήταν γιατί φοβήθηκε μήπως πάθει εγκεφαλικό, ήταν κάτι που έκανε καθώς ήθελε να επισπεύσει τον θάνατό του».

«Έγινε πάνω στον θυμό του, θόλωσε όταν τού είπε να χωρίσουν και δεν θα ξαναέβλεπε τα παιδιά», κατέληξε.

Συγκλονίζει η πρώην του 55χρονου συζυγοκτόνου - Είχε προσπαθήσει να την πνίξει και εκείνη

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Καβάλας τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη βίαιη και άγρια δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού από τον σύζυγό της. Ο ίδιος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, την ώρα που στη δημοσιότητα βγαίνουν στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες σχετικά με το όπως όλα δείχνουν βίαιο παρελθόν του καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει και την πρώην σύντροφό του.

Όπως αποκαλύπτει στο Mega η γυναίκα, με την οποία είχε δύο χρόνια σχέση ο δράστης, στην αρχή ο 55χρονος δημιουργεί την τέλεια εικόνα για τον χαρακτήρα του, τα πράγματα όμως αλλάζουν γρήγορα και δραματικά. H πρώην σύντροφος, μετά τις δύο απόπειρες εναντίον της, δεν τον κατήγγειλε στην αστυνομία αποφάσισε όμως να απομακρυνθεί.

Το πιο συγκλονιστικό είναι πως επικοινώνησε με την 43χρονη όταν έμαθε ότι παντρεύτηκαν με τον 55χρονο και την προειδοποίησε για το βίαιο παρελθόν του. Επίσης είχε συλληφθεί το 2002 ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη μετά από ξυλοδαρμό. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με την μοτοσικλέτα του από το σπίτι της στην Αθήνα.

Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε ένα φανάρι κατά τη διαδρομή της, εκείνος προσπάθησε βίαια να τη βγάλει έξω από το αυτοκίνητο. «Λίγο αργότερα όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά της. Όταν αυτή φώναξε βοήθεια ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί βρίζοντάς την» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε εις βάρος του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα όταν αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξυλοδαρμού προσπάθησε να δραπετεύσει εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά συνελήφθη από τον φρουρό.