Γλυκά Νερά: «Καταστράφηκα κι ο ίδιος» - Οι πρώτες δηλώσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά την απολογία του

«Δολοφόνησα τη σύζυγό μου και το παιδί μου έμεινε χωρίς γονείς»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: «Καταστράφηκα κι ο ίδιος» -  Οι πρώτες δηλώσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά την απολογία του

Την Δευτέρα 16/5 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πρόκειται να δεχθεί τις συνέπειες του εγκλήματος που διέπραξε για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Ο ίδιος που ξεσήκωσε ξανά αντιδράσεις με την απολογία του, μίλησε στον ΑΝΤ1, το ίδιο και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης.

Η δήλωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου λίγο πριν το αυριανό 16/5 δικαστήριο

«Καταστράφηκαν τα πάντα. Η συγχώρεση δεν υπάρχει καν σαν λέξη. Η συγχώρεση είναι πολύ μικρή λέξη για αυτό το οποίο έγινε. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να με συγχωρήσει και πώς. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Δολοφόνησα τη σύζυγό μου και το παιδί μου έμεινε χωρίς γονείς. Καταστράφηκα κι ο ίδιος», είπε ο Μπάμπης.

Την Δευτέρα, τον λόγο θα πάρει πρώτη η Εισαγγελέας και θα κάνει την πρότασή της σχετικά με την κατηγορία. Την σκυτάλη θα πάρει η πολιτική αγωγή και οι φιλοζωικές εταιρίες και στο τέλος θα μιλήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

«Εμείς εκείνο που θα κάνουμε και είναι υποχρέωσή μας, είναι να θέσουμε όλα τα στοιχεία στους δικαστές στους φυσικούς δικαστές του κατηγορουμένου και να τους βοηθήσουμε ώστε να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση. Αυτοί θα αποφασίσουν αυτοί έχουνε όλα τα στοιχεία μπροστά. Εμείς συμβάλουμε σε αυτό», δήλωσε ο δικηγόρος.

Στην συνέχεια, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και θα επανέλθει όταν θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει την ετυμηγορία του. Πρώτα θα αποφασίσει επί της ενοχής του κατηγορουμένου και κατόπιν θα ακολουθήσει το στάδιο των ελαφρυντικών και της ποινής.

Επιπλέον, το πρωί της Κυριακής 15/5, ο δικηγόρος του μίλησε για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει και συγκεκριμένα αποκάλυψε πως θα ζητηθεί ελαφρυντικό για «ψυχική οδύνη» και αφετέρου «τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουμε είναι ο σύννομος βίος πριν την πράξη και μόνο σε αυτό το επίπεδο, και τίποτε άλλο».

«Οι παθιασμένοι έρωτες καταλήγουν δραματικά» - Η προκλητική δήλωση μάρτυρα υπεράσπισης του Μπάμπη

Στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι μίλησε ένας μάρτυρας υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με τις δηλώσεις του να προκαλούν αντιδράσεις, μιας και έκανε μεταξύ άλλων τη συσχέτιση ότι όλοι οι μεγάλοι έρωτες έχουν τραγική κατάληξη.

«Το κλίμα εδώ είναι κατακαθισμένο σε σχέση με τον Μπάμπη. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις πλέον. Ο κόσμος τάσσεται άλλος ήπια απέναντί του, άλλος με θυμό. Μα και ο ίδιος με θυμό τάσσεται απέναντι στον εαυτό του. Ακόμα και οι γονείς του τάσσονται κατά της πράξης του, η μητέρα του λέει “απέναντι στην πράξη του έχω θυμό, αλλά είναι παιδί μου”. Την είχα συνάδελφο την μητέρα. Και η μητέρα μαθηματικός και ο Μπάμπης τότε ήταν στις ίδιες ηλικίες με τα δικά μου τα παιδιά.

Μπαίνω και στις δύο θέσεις. Να μην γινόμαστε καταπέλτες δηλαδή. Απολογήθηκε και είπε την αλήθεια του. Θα πω εγώ τώρα ότι το παιδί ήταν ένα τέρας, επειδή έφτασε σε αυτή την πράξη; Το έχω πει σε διάφορες κατευθύνσεις. “Τόσο πολύ την αγαπούσε που τη σκότωσε;”. Το μόνο του λάθος ήταν ότι τη λάτρευε τόσο. Οι παθιασμένοι έρωτες καταλήγουν δραματικά. Το έγκλημα, η τραγωδία είναι σύμφυτα με την ανθρώπινη φύση. Είμαστε η χώρα που γέννησε την τραγωδία.

Αντιμετωπίστηκε ως serial killer, είμαι πολύ θυμωμένος. Εγώ με την μητέρα του κάνω παρέα. Δεν πέρασε τέτοιος άνθρωπος. Δεν το λέω τώρα επειδή της έτυχε αυτό. Να ακούω από δημοσιογράφους να λένε ότι “να η μάνα του δολοφόνου, γυαλίζει το μάτι της”. Γι’ αυτό απέφυγαν την δημοσιότητα, έχουν καεί όλοι. Υποκλίνομαι στην σχέση των δύο γιαγιάδων, συνεργάζονται άψογα γιατί η μία σέβεται τη θέση της άλλης. Υποκλίνομαι σε αυτές τις προσωπικότητες, είναι θέμα παιδείας. Λένε “δες παιδί για να καταλάβεις μάνα, δεν ισχύει πάντοτε αυτό” ανέφερε χαρακτηριστικά.