Κάτω Πατήσια: 14χρονος αυτοκτόνησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες - Εξετάζεται η "εμπλοκή" του blackout challenge

Βρέθηκε στο δωμάτιό του από τους γονείς του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Κάτω Πατήσια: 14χρονος αυτοκτόνησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες - Εξετάζεται η

Και ενώ η κοινωνία είναι εξίσου σοκαρισμένη με την γυναικοκτονία της Καβάλας, συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση στα Κάτω Πατήσια, όπου 14χρονος υπό αδιευκρίνιστες έδωσε τέλος στη ζωή του. Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του, ενώ οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το κινητό του, προκειμένου να βρουν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες στις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πιθανή συμμετοχή σε διαδικτυακό παιχνίδι blackout challenge

Η είδηση σκόρπισε θλίψη και στο χώρο του Παγκράτιου μιας και ο 14χρονος ήταν αθλητής και ιδιαίτερα αγαπητός, και ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία είναι το παιδί να συμμετείχε στο διαδικτυακό παιχνίδι blackout challenge, ένα φονικό παιχνίδι της πλατφόρμας TikTok.

Οι αστυνομικοί, που μπήκαν στο δωμάτιο, βρήκαν δίπλα στον 14χρονο το κινητό του, και αυτό είναι που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, καθώς θα δουν οι αστυνομικοί εάν είχε κάποια συνομιλία που να εξηγεί τους λόγους της αυτοχειρίας ή εάν υπήρχε κάτι άλλο που τον προβλημάτιζε.

Εξωτερική φωτογραφία (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Τι είναι το blackout challenge

Το blackout challenge, είναι όπως όλα δείχνουν μία νέα "τάση" της εποχής που δυστυχώς ενθαρρύνει όσους συμμετέχουν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, με κορδόνια ή καλώδιο, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, να τραβήξουν βίντεο και στη συνέχεια να το ανεβάσουν στο Tik Tok. Οι κίνδυνοι από το παιχνίδι είναι σοβαροί καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και να αποβεί μοιραίο.