Γλυκά Νερά: «Σταμάτησε όταν...» - ''Καταπέλτης'' η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Η αγόρευσή της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γλυκά  Νερά: «Σταμάτησε όταν...» - ''Καταπέλτης'' η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Τη Δευτέρα 16/5 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρέθηκε στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο και στάθηκε απέναντι από την εισαγγελέα με σκοπό να καταθέσει σχετικά με το έγκλημα, που διέπραξε πριν από έναν χρόνο στην οικία του αφαιρώντας με τραγικό τρόπο τη ζωή της γυναίκας του και του σκυλιού τους.

Ο άνδρας μετά την 10ωρη απολογία του θα έπρεπε να καταθέσει για δεύτερη φορά με σκοπό μετά την ετυμηγορία του να αποφασιστεί δια της εισαγγελέος, ποια θα είναι εν τέλει η ποινή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ίδια δεν πείστηκε σε καμία περίπτωση πως δηλαδή το έγκλημα διεπράχθη εν βρασμό ψυχής, αντίθετα έχοντας εξετάσει όλο το χρονικό καταλήγει πως ο ίδιος σταμάτησε να ενεργεί πάνω της, μόνο όταν πέτυχε τον τελικό στόχο του, την δολοφονία της.

Τα πρώτα λόγια της εισαγγελέα μετά την κατάθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπερασπιστική του γραμμή. Δυσκολεύτηκε πολύ να περιγράψει μια κατάσταση που να αποδεικνύει υπερδιέγερση. Αρκέστηκε στο να επιρρίψει ευθύνες στο θύμα, μίλησε για εξάρσεις θυμού της Καρολάιν. Είπε εκείνο το βράδυ, το θύμα απώθησε το μωρό στο λίκνο. Είπε ότι αυτό τον κινητοποίησε. Του ζητήθηκε να μας πει γιατί ωθήθηκε στην απώλεια διαυγείας. Δεν περιέγραψε όμως κάτι βίαιο. Ο μηχανισμός του θανάτου έλαβε χώρα ενώ το θύμα κοιμόνταν.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έκανε την αυτοκριτική του ως σύζυγος. Πραγματικά με όλο το σεβασμό στη θέση του, πολλές φορές αναρωτήθηκαν κατά την απολογία του, αν καταλάβαινε αν έχει επαφή με το περιβάλλον και αν καταλαβαίνει τι λέει. Επιμήκυνε την απολογία του επί ώρες για να φτάσει στο έγκλημα, για να μας πείσει ότι κάτι απρόσμενο έγινε εκείνο τα βράδυ και κατέλεξε σε αυτό το τέλος. Καθώς ο χρόνος περνούσε είναι απορίας άξιον πως εξακολουθούσε έχει θυμό και γιατί συνεχώς ζητούσε συγνώμη από το θύμα που κοιμόνταν.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Τα απέδωσε όλα σε σπασμωδικές κινήσεις ακόμη και το δέσιμο των χεριών του θύματος πισθάγκωνα. Δεν μπορούσε βάσιμα να ισχυριστεί ότι ήταν επικίνδυνη η Καρολάιν για το μωρό. Μας μίλησε για αδέξια κίνηση της μητέρας προς το μωρό χωρίς καμία σκοπιμότητα. Όμως ο ίδιος μας έλεγε ότι ήταν υπεροχή μητέρα, γενναία και ώριμη. Επομένως που καταλήγουμε; Διατυπώνω τη σκέψη ότι φόνος έγινε για ασήμαντη αφορά.

Ο ίδιος πολύ καλά στο βάθος της ψυχής του γνωρίζει ότι δεν υπήρχε καμία προφανής αιτία. Κοίμισε το παιδί στο καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Όλα αυτά που είπε ότι τράβαγε τα μαλλιά του και έκλαιγε δεν συνάδει με τις καταθέσεις των αστυνομικών ούτε με τη δολοφονία του σκυλιού.

Έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει την αίσθηση της συντριβής. Ακόμη και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίπτεται από το ότι ο ίδιος εναπόθεσε στο σώμα της νεκρής μάνας το παιδί. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Ήθελε να καταστήσει το παιδί μέρος του σκηνικού του φόνου. Για να παραμείνει εκείνος αλώβητος από την αστυνομική διαδικασία που ακλουθούσε. Η βία που ασκήθηκε ήταν τέτοια που της παραμόρφωσε το πρόσωπο. Το ζώο βασανίστηκε όσο και η κοπέλα».

Το ελαφρυντικό που θα ζητήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Αναλυτικά, τη Δευτέρα στο δικαστήριο θα λάβει πρώτη το λόγο η εισαγγελέας, που θα ανακοινώσει την πρότασή της σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον 34χρονο για τα όσα συνέβησαν πριν ένα χρόνο στα Γλυκά Νερά.

Ο 34χρονος πρόκειται να επικαλεστεί ελαφρυντικό ψυχικής οδύνης για να ξεφύγει από τα ισόβια με την αιτιολογία ότι η Καρολάιν του φερόταν άσχημα.

Στη συνέχεια, θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι της πολιτικής αγωγής, φιλοζωικές εταιρείες, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Ακολούθως, το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει και θα επανέλθει –εντός της ημέρας – για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.