Κάτω Πατήσια: «Κανείς δεν θα του έκανε bullying» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 14χρονο που αυτοκτόνησε

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή τη πράξη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Κάτω Πατήσια: «Κανείς δεν θα του έκανε bullying» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 14χρονο που αυτοκτόνησε

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η είδηση της αυτοκτονίας ενός 14χρονου αγοριού από τα Κάτω Πατήσια, το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το παιδί βρήκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του η μητέρα του, η οποία σε κατάσταση σοκ κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν αργά καθώς ο νεαρός είχε φύγει ήδη από τη ζωή.

Τι αναφέρουν μαρτυρίες για τον 14χρονο;

Ο προπονητής της ομάδας του «Θησέα Κάτω Πατησίων» στο Παγκράτιο κ. Χαραλαμπής, απέκλεισε πάντως στο loutraki365.gr, το ενδεχόμενο ο 14χρονος να έχει πέσει θύμα bullying ή να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί ο Μάκης. Λίγες ώρες πριν το τραγικό περιστατικό, μιλήσαμε στο τηλέφωνο, ήταν πολύ ευδιάθετος και μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ανυπομονούσε να πάει στο Λουτράκι, να δει τον αδερφό του να αγωνίζεται. Ήταν ένα αγαπητό παιδί και αληθινό «θηρίο» με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυική διάπλαση.

 Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 12χρονο που αυτοκτόνησε

Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying. Λίγες ώρες μετά, έμαθα το περιστατικό. Ειλικρινά, δεν μπορώ να το πιστέψω. Το παιδί ήταν πάντα ευδιάθετο. Δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι αν είχε κάτι, θα μου το είχε πει. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί κάθε εβδομάδα, καθώς και ο ίδιος ήταν αθλητής στην ομάδα μου…»

Εξωτερική φωτογραφία (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Εσωτερική φωτογραφία (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Τι είναι το blackout challenge

Το blackout challenge, είναι όπως όλα δείχνουν μία νέα "τάση" της εποχής που δυστυχώς ενθαρρύνει όσους συμμετέχουν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, με κορδόνια ή καλώδιο, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, να τραβήξουν βίντεο και στη συνέχεια να το ανεβάσουν στο Tik Tok. Οι κίνδυνοι από το παιχνίδι είναι σοβαροί καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και να αποβεί μοιραίο.