Γλυκά Νερά: «Ποια συγγνώμη να πιστέψω;» - Τι δήλωσε η Ελένη Μυλωνοπούλου για την ποινή που επιβλήθηκε στον Μπάμπη

«Η απόφαση έδωσε τη δικαίωση στην ψυχούλα της»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γλυκά Νερά: «Ποια συγγνώμη να πιστέψω;» - Τι δήλωσε η Ελένη Μυλωνοπούλου για την ποινή που επιβλήθηκε στον Μπάμπη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν. Η Ελένη Μυλωνοπούλου συγκεκριμένα σχολίασε την ποινή που επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Τι είπε για την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η Ελένη Μυλωνοπούλου

«Αυτή η απόφαση έφερε τη δικαίωση και την κάθαρση. Δικαίωση και ανάπαυση για την ψυχή της Κάρολάιν. Αυτό ως εδώ, η πραγματικότητα όμως απέχει γιατί η κοπέλα αυτή, δε θα μπορέσει να δει ξανά το φως του ήλιου, το παιδί της, δε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Η κοπέλα αυτή, αυτή τη στιγμή είναι μέσα σε έναν τάφο. Θεωρητικά όμως, η απόφαση έδωσε τη δικαίωση στην ψυχούλα της.

Φοβόταν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο που φόβιζε τον Αναγνωστόπουλο διότι ήταν ακριβώς αυτό που είχε αντικρούσει τα ψεύδη του, τη διαστρέβλωση των γεγονότων, την παραποίηση της πραγματικότητας. Ποια συγγνώμη να πιστέψω; Συγγνώμη από τα χείλη του όταν επί 37 μέρες κορόϊδευε όλο τον κόσμο; Συγγνώμη όταν η απολογία του ήταν μια παρωδία; Όταν διαστρέβλωσε τα πάντα; Όταν έπαιξε ένα θέατρο και έφτιαξε ένα σενάριο όπως το ήθελε; Ποια συγγνώμη να πιστέψουμε σε έναν άνθρωπο που σκότωσε τη γυναίκα του την ώρα που κοιμόταν; Που σκότωσε το κουτάβι του; Δεν έχει ίχνος συναισθήματος αυτός ο άνθρωπος. Είναι κυνικός, αδίστακτος.

Για τον πατέρα της δε θα της έλεγα απολύτως τίποτα. Αυτό είναι δουλειά των παιδοψυχολόγων που θα την αναλάβουν. Για τη μητέρα της θα της έλεγα πόσο υπέροχη μητέρα ήταν, πόσο τη λάτρευε. Την απεριόριστη αγάπη που είχε γι’ αυτό το παιδί».

''Καταπέλτης'' η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπερασπιστική του γραμμή. Δυσκολεύτηκε πολύ να περιγράψει μια κατάσταση που να αποδεικνύει υπερδιέγερση. Αρκέστηκε στο να επιρρίψει ευθύνες στο θύμα, μίλησε για εξάρσεις θυμού της Καρολάιν. Είπε εκείνο το βράδυ, το θύμα απώθησε το μωρό στο λίκνο. Είπε ότι αυτό τον κινητοποίησε. Του ζητήθηκε να μας πει γιατί ωθήθηκε στην απώλεια διαυγείας. Δεν περιέγραψε όμως κάτι βίαιο. Ο μηχανισμός του θανάτου έλαβε χώρα ενώ το θύμα κοιμόνταν.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έκανε την αυτοκριτική του ως σύζυγος. Πραγματικά με όλο το σεβασμό στη θέση του, πολλές φορές αναρωτήθηκαν κατά την απολογία του, αν καταλάβαινε αν έχει επαφή με το περιβάλλον και αν καταλαβαίνει τι λέει. Επιμήκυνε την απολογία του επί ώρες για να φτάσει στο έγκλημα, για να μας πείσει ότι κάτι απρόσμενο έγινε εκείνο τα βράδυ και κατέλεξε σε αυτό το τέλος. Καθώς ο χρόνος περνούσε είναι απορίας άξιον πως εξακολουθούσε έχει θυμό και γιατί συνεχώς ζητούσε συγνώμη από το θύμα που κοιμόνταν.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Τα απέδωσε όλα σε σπασμωδικές κινήσεις ακόμη και το δέσιμο των χεριών του θύματος πισθάγκωνα. Δεν μπορούσε βάσιμα να ισχυριστεί ότι ήταν επικίνδυνη η Καρολάιν για το μωρό. Μας μίλησε για αδέξια κίνηση της μητέρας προς το μωρό χωρίς καμία σκοπιμότητα. Όμως ο ίδιος μας έλεγε ότι ήταν υπεροχή μητέρα, γενναία και ώριμη. Επομένως που καταλήγουμε; Διατυπώνω τη σκέψη ότι φόνος έγινε για ασήμαντη αφορά.

Ο ίδιος πολύ καλά στο βάθος της ψυχής του γνωρίζει ότι δεν υπήρχε καμία προφανής αιτία. Κοίμισε το παιδί στο καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Όλα αυτά που είπε ότι τράβαγε τα μαλλιά του και έκλαιγε δεν συνάδει με τις καταθέσεις των αστυνομικών ούτε με τη δολοφονία του σκυλιού.

Έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει την αίσθηση της συντριβής. Ακόμη και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίπτεται από το ότι ο ίδιος εναπόθεσε στο σώμα της νεκρής μάνας το παιδί. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Ήθελε να καταστήσει το παιδί μέρος του σκηνικού του φόνου. Για να παραμείνει εκείνος αλώβητος από την αστυνομική διαδικασία που ακλουθούσε. Η βία που ασκήθηκε ήταν τέτοια που της παραμόρφωσε το πρόσωπο. Το ζώο βασανίστηκε όσο και η κοπέλα».