Γλυκά Νερά: «Οι αντιδράσεις του ήταν ίδιες με...» - Ο δικηγόρος του θύματος απαντά για τον Αναγνωστόπουλο

«Αισθάνομαι μία ανακούφιση»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: «Οι αντιδράσεις του ήταν ίδιες με...» - Ο δικηγόρος του θύματος απαντά για τον Αναγνωστόπουλο

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την υπόθεση δολοφονίας της Κάρολαιν στα Γλυκά Νερά ολοκληρώθηκε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος (δείτε εδώ την ποινή που του επιβλήθηκε). Έτσι, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Χαρμάνης, έσπευσε να σχολιάσει το αποτέλεσμα, αλλά και την αντίδραση του δράστη μετά την ανακοίνωση της ποινής του.

Ο ίδιος θεωρεί πως ο δολοφόνος της Κάρολαιν δεν φαίνεται να αισθάνεται τρόμο για ό,τι θα ακολουθήσει και πως είναι ψυχικά νεκρός. Είναι ικανοποιημένος που το παιδί θα ζήσει, πλέον, με τους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας και ανέφερε πως η οποιαδήποτε επαφή τους μπορεί να είναι επικίνδυνη για την ψυχική υγεία της μικρής Λυδίας.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της Κάρολαιν για την αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην ποινή του

«Οι αντιδράσεις του ήταν ίδιες με κατηγορούμενου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλακή για τροχονομική παράβαση. Δεν έχει ενσυναίσθηση», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Είπα στο δικαστήριο ότι “αν αναγνωρίσετε βρασμώ ψυχικής ορμής με κοιμώμενο θύμα, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που γίνεται κάτι τέτοιο”».

«Φρόντισε να αποφύγει το βάσανο του ακροατηρίου, καθώς ήξερε πως γνώριζα πολλά πράγματα, αφού έχω καλές σχέσεις και πολλούς γνωστούς στην Αλόννησο», τόνισε στη συνέχεια σχετικά με την δίκη.

«Πήρε την απόφαση να τελειώσει την Καρολάιν εκείνο το βράδυ, που η Καρολάιν του ανακοίνωσε πως τελείωσε η σχέση τους. Η Καρολάιν, εκείνο το βράδυ, έκανε αναζητήσεις για δωμάτιο σε ξενοδοχείο», είπε ακόμη ο κ. Χαρμάνης, επισημαίνοντας πως «φοβόταν η Καρολάιν. Το είχε γράψει και στο ημερολόγιο της, πως δεν θα την αφήσει να φύγει έτσι απλά».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Έπειτα, εξήγησε: «Αισθάνονται μια ανακούφιση, όμως το παιδί τους δεν γυρίζει πίσω. Η Σουζάνα αναγκάστηκε στα 60 χρόνια της να γίνει μικρομάνα και το μεγάλο άγχος της είναι πως θα μεγαλώσει το παιδί, ώστε στο μέλλον να μην έχει προβλήματα. Το παιδί έχει ήδη προβλήματα, στο υποσυνείδητο του είναι καταγεγραμμένο ότι βρισκόταν πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, που πάγωνε όσο περνούσε η ώρα».

Και κατέληξε μιλώντας για την συνάντηση του Αναγνωστόπουλου με την κόρη του: «Οι ειδικοί λένε πως καλό θα είναι να μην συναντήσει ποτέ το παιδί του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα στην Λυδία, ακόμη και αν είναι ενήλικη, αλλά θα φροντίσουμε να ακολουθήσουμε σε αυτό τις ιατρικές επιταγές», ενώ δήλωσε: «όταν έχουμε κάτι σημαντικό, θα ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και την ελληνική και την βρετανική, που βασανίσθηκε τόσο βάναυσα από τον κατηγορούμενο επί 37 ημέρες».

Τι λέει ο δικηγόρος του Μπάμπη για την ποινή του

Τον τρόπο με τον οποίον δέχτηκε την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας (16/5), ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του συζυγοκτόνου, λίγη ώρα μετά από την ανάγνωση της ποινής στον πελάτη του, για την δολοφονία της άτυχης Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου 2021.

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σχολιάζοντας την μη αναγνώριση ελαφρυντικών είπε πως «...μιλάμε για μια πράξη που έχει λάβει τις διαστάσεις που έχει λάβει. Δόθηκαν όλα τα δεδομένα για να διαφωτίσουμε τις πραγματικές συνθήκες της τέλεσης του αδικήματος. Πράγματι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο δόθηκαν όλα τα δεδομένα θα μπορούσαν να είχαν αξιολογηθεί διαφορετικά.

Παρόλα αυτά είναι σεβαστή η απόφαση. Η απόφαση είναι αποδεκτή και είναι σεβαστή. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν αδικήθηκε ή όχι ο πελάτης μου. Ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε τα στοιχεία και ποιος πραγματικά ήταν μέχρι την τέλεση του αδικήματος. Οι δικαστές και οι ένορκοι είχαν διαφορετική άποψη και αυτοί αξιολόγησαν», είπε ο συνήγορος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ασκήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφεση, ο κ. Παπαϊωαννίδης, σημείωσε πως «...είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα γίνει έφεση, είναι πολύ νωρίς. Είναι ωστόσο δικαίωμα του κατηγορουμένου. Θα το κρίνουμε και θα το αξιολογήσουμε».

«Ήταν μια ποινή που ενδεχομένως υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού του πελάτη μου. Την αποδέχθηκε όπως θα την αποδεχόταν ο καθένας στο επίπεδο που είχε φθάσει η υπόθεση. Το σίγουρο είναι πως ο χαμός της γυναίκας του δεν ξεπερνιέται. Αυτό έλεγε μέχρι την τελευταία στιγμή», κατέληξε ο δικηγόρος.