Βγήκε η απόφαση για το συζυγοκτόνο της Μάνης

Είχε απασχολήσει το πανελλήνιο το 2020

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βγήκε η απόφαση για το συζυγοκτόνο της Μάνης

Το 2020 είχε γίνει γνωστό ένα τρομερό συμβάν που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μετά την άγρια δολοφονία της φαρμακοποιού στην Καβάλα, οδηγείται στα χέρια της δικαιοσύνης. Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Μάνης, όπου ένας σύζυγος σκότωσε την ίδια του τη γυναίκα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο συζυγοκτόνος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι υπεραγαπά τη γυναίκα του. Για την ημέρα της δολοφονίας υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα και ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι έκανε τέτοιο πράγμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου για το συζυγοκτόνο στη Μάνη

Ο συζυγοκτόνος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Παράλληλα, δικαστές και ένορκοι απέρριψαν ομόφωνα τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης για μειωμένο καταλογισμό, αλλά και για αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Αναλυτικά, για την ανθρωποκτονία του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, ενώ για την οπλοφορία και την οπλοχρησία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας, προτείνοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αναφέρθηκε στον τρόπο που έγινε η δολοφονία αλλά και το γεγονός ότι τελέστηκε μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης της. Όπως είπε, τα στοιχεία αυτά δεν αφήνουν περιθώριο για άλλη ποινή.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 46χρονο για τη δολοφονία της 44χρονης συζύγου του.

Η απολογία του συζυγοκτόνου στη Μάνη

«Αν το έχω κάνει, ζήτω συγγνώμη από το Θεό, τα παιδιά μου και απ’ όλο τον κόσμο», είπε στη συνέχεια ο κατηγορούμενος, ενώ πολλές φορές και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου, ανέφερε ότι δε θυμάται τίποτα από εκείνη την ημέρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε από τότε που ήταν στο στρατό, λέγοντας ότι ξεκίνησε αγωγή, την οποία όμως μετά ελάττωσε, διότι, όπως ισχυρίσθηκε, νόμιζε ότι ήταν καλά.

Ξεσπώντας σε λυγμούς είπε για άλλη μια φορά ότι υπεραγαπούσε τη γυναίκα του. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης, σημείωσε ότι υπεραγαπά τα παιδιά του, αλλά η κόρη τού είπε ψέματα ότι έβριζε τη μάνα της γιατί έτσι της είπαν οι δικηγόροι και ότι ο γιος του τον θέλει στη φυλακή, γιατί υπεραγαπά τη μητέρα του. Κλείνοντας τη σύντομη απολογία του ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου.

μανη