Πέθανε ο Αντεμόλα Οκουλάγια - Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέθανε ο Αντεμόλα Οκουλάγια - Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ

Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ, καθώς ο Αντεμόλα Οκουλάγια έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 46 ετών. Μία μέρα πριν, μάλιστα, έφυγε από τη ζωή και ένας από τους θρύλους της ροκ κιθάρας. Η οικογένειά του, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι του αγωνίσματος θρηνούν για τον παίκτη που χάρισε πολλές επιτυχημένες στιγμές στις ομάδες που συμμετείχε ανά τα χρόνια.

Ο Οκουλάγια ήταν γεννήθηκε στην Νιγηρία, αλλά η καταγωγή του ήταν από την Γερμανία. Ήταν, επίσης, απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα, ενώ στην Ευρώπη ανάμεσα στις ομάδες που αγωνίστηκε ήταν οι Μπαρτσελόνα, Άλμπα Βερολίνου, Βαλένθια και Χίμκι. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010, ωστόσο παρέμεινε στον χώρο του μπάσκετ, καθώς ακολούθησε καριέρα μάνατζερ.

Ο ίδιος είχε 172 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία συμμετείχε σε 4 Ευρωμπάσκετ (1995, 1997, 1999, 2001).

Η ανακοίνωση της FIBA για τον θάνατο του Αντεμόλα Οκουλάγια

Την είδηση έκανε και επίσημα γνωστή η FIBA, η οποία μέσω των social media αποχαιρέτησε πρώην παίκτη της. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του παλαίμαχου Γερμανού μπασκετμπολίστα και οι αρχές διενεργούν έρευνες.