Πατέρας Γιακουμάκη: ''Ραγίζει'' καρδιές για την αυτοκτονία του 14χρονου - «Τα βασανιστήρια που έγιναν στο παιδί μας...»

Ο γιος του ήταν το πρώτο φανερό θύμα bullying

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πατέρας Γιακουμάκη: ''Ραγίζει'' καρδιές για την αυτοκτονία του 14χρονου - «Τα βασανιστήρια που έγιναν στο παιδί μας...»

Μια δυσάρεστη είδηση έχει συγκλονίσει την κοινωνία πρόσφατα σχετικά με την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή στα Κάτω Πατήσια, με αποτέλεσμα να ακουστεί για άλλη μια φορά πολύ ηχηρά πως τα περιστατικά bullying είναι εδώ και πως πρέπει να δοθεί μεγάλη μάχη για να σταματήσουν.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης υπήρξε παιδί που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του λόγω κακοποιητικών και ρατσιστικών συμπεριφορών. Ο πατέρας του με αφορμή την αυτοχειρία του 14χρονου, για την οποία γίνεται έρευνα, μίλησε την Πέμπτη 19/5 στην εκπομπή ''Αλήθειες με τη Ζήνα'' σχολιάζοντας φανερά στεναχωρημένος τα περιστατικά, που επαναλαμβάνονται.

Οι σοκαριστικές δηλώσεις του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη για την αυτοκτονία 14χρονου

«Μετά από 7 χρόνια και 3 μήνες η Ελληνική κοινωνία, μας επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τη λέξη μπούλινγκ ήταν για τον Βαγγέλη μας».

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Την Τετάρτη 18/5 πρόκειται να γίνει η κηδεία του μαθητή από τα Κάτω Πατήσια, ο οποίος σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένεια και τους οικείους του όταν αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο ολοκληρώθηκε η νεκροψία και νεκροτομή στη σορό του, από την έμπειρη ιατροδικαστή που ανέλαβε την υπόθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ο 14χρονος πήρε μια ζώνη, δημιούργησε μια θηλιά, την πέρασε στο λαιμό του και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του. Αύριο Τετάρτη αναμένεται η κηδεία του ανηλίκου μαθητή.