«Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα...» - Οι πρώτες αντιδράσεις του Αναγνωστόπουλου μετά την ποινή του

Όλη η αλήθεια για το αν θα ασκήσει έφεση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα...» - Οι πρώτες αντιδράσεις του Αναγνωστόπουλου μετά την ποινή του

Το απόγευμα της Δευτέρας (16/5) γράφτηκε το φινάλε στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και ανακοινώθηκε η ποινή του δικαστηρίου, με την έδρα να μην αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στην αποτρόπαιη πράξη του πιλότου.

Ο δικηγόρος του μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/5) στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν θα γίνει σίγουρα πάντως όπως είπε ο ίδιος, δεν έχει δει κατηγορούμενο που να μην ασκεί έφεση.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Είναι σεβαστή η απόφαση από τον εντολέα μου. Παραμένει ο θρήνος του για τη σύζυγό του. Πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα και η υπόθεση συνεχίζεται εφόσον προβούμε σε κάποιο νέο βήμα. Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να ασκήσει τα ένδικα μέσα. Έχουμε 10 μέρες μπροστά μας. Θα συζητήσω με τον εντολέα μου να δούμε τι σκέφτεται.

Ο εντολέας μου είπε στο δικαστήριο αυτά που ένιωθε. Δεν υπήρχε διαφωνία με τον εντολέα μου. Ο εντολέας μου θα κάτσει περίπου 18-19 χρόνια στη φυλακή. Δεν υπάρχει κατηγορούμενος που να μην ασκεί έφεση.

Μιλάμε για ένα αδίκημα, μία ομολογημένη πράξη. Δυστυχώς το γεγονός αυτό ήταν μοιραίο. Καταστράφηκαν οι ζωές όλων. Δεν έχω συζητήσει με τον εντολέα μου για την υπόθεση του παιδιού του. Μένουμε στην απόφαση του δικαστηρίου που απαγορεύει την οποιαδήποτε επικοινωνία», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Κεντρική φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι απαντά ο πατέρας της Κάρολαιν για τον Μπαμπή

Για την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά μίλησαν οι γονείς της. Συγκεκριμένα, η μητέρα της, Σουζάνα, δήλωσε πως ανακουφίστηκε (διαβάστε εδώ όλα όσα είπε).

Με την σειρά του, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, μιλώντας στη Daily Mail είπε: «Καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί ποτέ να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, αλλά είμαι χαρούμενος που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις χυδαίες ανοησίες που υποστήριξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. Είμαι επιπλέον χαρούμενος που γνωρίζω ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, τη σκληρότερη φυλακή στην Ελλάδα που διαθέτει ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά συστήματα στην Ευρώπη.

Όταν τελικά ολοκληρώσει την ποινή του, από την οποία πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να μην επιβιώσει, θα είναι ένας αλλαγμένος άνδρας, ένας κατεστραμμένος άνδρας, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία. Τώρα που η μοίρα του έχει τακτοποιηθεί, η Σούζαν και εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να αλλάξω το όνομα της Λυδίας σε αυτό της μητέρας της για να μην συνδεθεί ποτέ με αυτό το απεχθές πλάσμα. Θα φροντίσω να μην μπορέσει ποτέ να δει την κόρη του ή να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί της».