Πάτρα: «Δεν είχε ζητηθεί ποτέ...» - Τι αναφέρουν οι γιατροί για το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

«Ήταν τυχαίο που...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Δεν είχε ζητηθεί ποτέ...» - Τι αναφέρουν οι γιατροί για το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

Η υπόθεση της Πάτρας για τα τρία νεκρά κορίτσια δεν έχει τέλος και μετά το βίντεο ντοκουμέντο από την κρίση της Τζωρτζίνας, τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν ακόμη περισσότερο. Ένα φιαλίδιο αίματος της 9χρονης φαίνεται πως βρέθηκε στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας και οι γιατροί μίλησαν στο T-Live, την Παρασκευή 20/5, εξηγώντας τι συνέβη.

Στα νοσοκομεία, γενικότερα, όταν πρόκειται για παιδιά, το αίμα που συλλέγεται είναι περισσότερο, καθώς είναι πιο δύσκολο να βρεθεί φλέβα. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας Το αίμα αυτό δεν ζητήθηκε από το μικροβιολογικό εργαστήριο σε πρώτο επίπεδο και όταν τελικά πραγματοποιήθηκε αίτημα για την έρευνά του ήταν απίστευτο που το φιαλίδιο βρισκόταν ακόμα εκεί.

Τι ανέφεραν οι γιατροί για το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

«Είναι ένα ψυγείο στο οποίο τοποθετούνται φιαλίδια αίματος. Γιατί είθισται, σε κάθε εισαγωγή η οποία γίνεται, να λαμβάνεται παραπάνω αίμα, επειδή στα παιδιά δεν είναι εύκολο να βρεθεί φλέβα. Εντωμεταξύ, αυτό το διάστημα έχει ληφθεί ειδικό μηχάνημα για ανίχνευση φλεβών.

Σε αυτό το ψυγείο μέσα διατηρείται μια μεγαλύτερη ποσότητα αίματος, σε περίπτωση που χρειαστεί σε επείγουσα ανάγκη. Σε περίπτωση υπότασης του παιδιού, για παράδειγμα, είναι δύσκολο, έως αδύνατο να βρεθεί φλέβα. Γι’ αυτό λαμβάνεται μία μεγαλύτερη ποσότητα αίματος η οποία φυλάσσεται, μήπως χρειαστεί και διατηρείται στο ψυγείο των αιμάτων, στην Παιδιατρική Κλινική.

Στο Μικροβιολογικό δεν είχε ζητηθεί ποτέ, μέχρι τις 16 του μηνός, που ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο.

Μετά το έγγραφο που εστάλη από την ανακρίτρια, εκτός από το Μικροβιολογικό Τμήμα που είχε ερευνηθεί για βιολογικό υλικό και αίμα και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε, ερευνήθηκε το ψυγείο των αιμάτων.

Εν τω μεταξύ έχει περάσει και ένας χρόνος και διερευνήθηκε αν υπήρχε κάποιο δείγμα. Εντοπίστηκε το φιαλίδιο, μαζί με κάποια άλλα δείγματα άλλων ασθενών. Εντελώς τυχαία, ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας.

Το ψυγείο αυτό βρίσκεται εκτός Μικροβιολογικού Τμήματος. Βρίσκεται στο χώρο των νοσηλευτών, ωστόσο, είναι ψυγείο που υπάρχει για να διατηρούνται αιμοληψίες και οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, δείγματα αίματος και ούρα. Και σε καμία περίπτωση στο ψυγείο αυτό, δίπλα στο αίμα ή στα ούρα δεν διατηρούνται γεύματα υγειονομικών.

Το πρωτόκολλο δεν αναφέρει ότι είναι υποχρεωτικό το νοσοκομείο να διατηρεί το φιαλίδιο με το αίμα. Γίνεται για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά με την ανίχνευση της φλέβας και αυτό γίνεται και σε αρκετές κλινικές που νοσηλεύονται ενήλικες. Ήταν εντελώς τυχαίο που δεν είχε πεταχτεί το δείγμα και βρέθηκε μετά από έναν χρόνο», ανέφεραν οι πηγές.

Άνδρες με μαύρες σακούλες βγήκαν από το σπίτι της Πισπιρίγκου και του Δασκαλάκη

Μέσα από το Πρωινό του Αντ1 μαθεύτηκε την Παρασκευή 20/5 πως το βράδυ της Πέμπτης 19/5 άνδρες πήγαν στο σπίτι του Μάνου και της Ρούλας, σε αυτό όπου υπάρχει υπέρογκο χρέος στη ΔΕΗ. Το ρεπορτάζ της εκπομπής αποκαλύπτει πως ήταν συγγενείς του πατέρα και πως με μαύρες σακούλες μπήκαν γρήγορα στο σπίτι και πήραν προσωπικά του αντικείμενα.