Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Δεν μου είπαν για βιασμό» - Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση

«Θα ήμουν τόσο κουτός»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Δεν μου είπαν για βιασμό» - Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση

Ο 39χρονος αστυνομικός βρέθηκε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για την υπόθεση βιασμού του προπονητή ιστιοπλοΐας, την ίδια ημέρα με την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, Παρασκευή 27/5. Στον συγκεκριμένο είχαν απευθυνθεί πριν από περίπου επτά χρόνια οι γονείς της 21χρονης αθλήτριας, αφότου ενημερώθηκαν από το παιδί τους για σεξουαλική της κακοποίηση από τον κατηγορούμενο.

Όταν η οικογένεια του θύματος βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για βοήθεια, η αντιμετώπιση που έλαβε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που περίμεναν και θα ήταν απαραίτητο να συμβεί.

Έτσι τον κατήγγειλαν, ώστε να μπορέσουν να ανατρέψουν την κατάσταση και να ρίξουν φως στην υπόθεση παρά τα εμπόδια. Σύμφωνα με την iefimerida.gr, o ίδιος αρνείται ότι δεν έπραξε σωστά, ενώ στη δίκη η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες.

Όλα όσα συνέβησαν στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό της 21χρονης αθλήτριας

«Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ' όλα και, αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή να πάνε στο Ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου, όπως λένε, γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή;», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στη δίκη.

Και συμπλήρωσε: «Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι τα στάδια, αν προχωρήσουν, και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν.Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι, αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλον. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα. Είπαμε να έρθουν μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία, αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας

Στο δικαστήριο κατέθεσε, επίσης, και η συναθλήτρια της 21χρονης, η οποία κράτησε αποστάσεις από την καταγγελία σε βάρος του 39χρονου προπονητή, λέγοντας πως «Αν η Α. ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Τον βιασμό δεν μπορώ να τον υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δεν θα ήμουν σήμερα εδώ».

Η μάρτυρας, την οποία έχει μηνύσει το φερόμενο θύμα για ψευδορκία, κατέθεσε στο δικαστήριο πως υπήρχε στενή σχέση της συναθλήτριάς της με τον προπονητή με την παρότρυνση των γονιών της: «Υπήρχε στενή σχέση του προπονητή με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε, ας πούμε, σε τουρνουά και ήθελαν η Α. να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία (στο άθλημα) και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Α., έφτιαχναν και για το νέο προπονητή».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ταξίδι στην Ολλανδία, όπου είχε δει την Α. και τον κατηγορούμενο ξαπλωμένους στο κρεβάτι: «Πολλές φορές μπορεί να φεύγαμε εγώ με τον άλλον αθλητή και όταν επιστρέφαμε τους βλέπαμε μαζί, ξαπλωμένους στο κρεβάτι. Υπήρχε το ίδιο μοτίβο επαφής».

Είπε επίσης πως όταν η μητέρα της μίλησε στη μητέρα του φερόμενου θύματος συνιστώντας της να προσέχει, εκείνη της είχε πει να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Μέλος, κατά την επίμαχη περίοδο, του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου της περιοχής κατοικίας της οικογένειας της 21χρονης αθλήτριας, μίλησε, επίσης, για την υπόθεση: «Μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια. Ότι έγινε μια πράξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη μεταξύ του κατηγορούμενου και της Α., σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε ''τι έπαθα, τι μου έκανε''. Δεν ρώτησα περισσότερα».

Και συμπλήρωσε: «Εξεπλάγην. Δεν είχα την εντύπωση τότε ότι επρόκειτο για βιασμό».