Πάτρα: Απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τι απάντησε η ανακρίτρια

Εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τι απάντησε η ανακρίτρια

Ούτε ένα από τα αιτήματα που υπέβαλε η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έκανε δεκτό η 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία διενεργεί την κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στις 28 Απριλίου, περίπου έναν μήνα μετά την προφυλάκισή της, η Ρούλα κατέθεσε μέσω των συνηγόρων της έγγραφο στην ανακρίτρια, αιτούμενη την διενέργεια συγκεκριμένων πράξεων, καθώς επιμένει να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και πως δεν χορήγησε αυτή τη φονική ποσότητα κεταμίνης στο παιδί, που είχε ως συνέπεια τον θάνατό του, παρόλο που ήρθαν στο φως κοινά ευρήματα και για τα 3 παιδιά.

Η απάντηση της ανακρίτριας στα αιτήματα της Ρούλας

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Real, η ανακρίτρια και στα 4 αιτήματα απάντησε αρνητικά, κρίνοντας ότι κάποια έχουν ήδη απαντηθεί από καταθέσεις και στοιχεία που της έχουν προσκομίσει μάρτυρες, ενώ κάποια άλλη δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι νέο στην υπόθεση. Ειδικότερα, το πρώτο αίτημα απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρει η ανακρίτρια στην απάντησή της, "δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης δόθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση".

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στο δεύτερο αίτημα απαντά ότι ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Ωνασείου έχει προσκομίσει τα συγκεκριμένα στοιχεία από τις 15/4 ενώ την ίδια μέρα έδωσε και κατάθεση. Το τρίτο αίτημα απορρίφθηκε από την ανακρίτρια καθώς τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών όσο και της Θεσσαλονίκης είναι εξουσιοδοτημένα από τον νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας.

Ως προς το τέταρτο αίτημα, η δικαστική λειτουργός τονίζει πως η κατάσταση της Τζωρτζίνας προκύπτει από πλήθος εγγράφως της δικογραφίας. Στο εν λόγω νοσοκομείο (Ωνάσειο), το κορίτσι εισήχθη μόνο στη ΜΕΘ, όπου οι επισκέψεις ήταν περιορισμένες.

Τα νέα αιτήματα της Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια

Στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα το μεσημέρι της Παρασκευής 27/5, αποκαλύφθηκαν τα αιτήματα που θα καταθέσει στην 18η ανακρίτρια και μεταξύ άλλων ένα είναι πως ζητά να μάθει ποια είναι η δοσολογία της ουσίας ροκουρόνιο, που χορηγήθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Παίδων και Αμαλία Κυριακού στην Τζωρτζίνα την ημέρα του θανάτου της, αλλά και να διευκρινιστεί πόσα φιαλίδια της ουσίας χρησιμοποιήθηκαν καθώς σύμφωνα με στοιχεία το ροκουρόνιο δεν χορηγείται σε ανήλικους.