Δίκη Λιγνάδη: «Μου είπε ότι θέλει να συναναστρέφεται με ανήλικα...» - H αποτροπιαστική κατάθεση πρώην συντρόφου του σκηνοθέτη

Αναφέρθηκε σε τρία περιστατικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Λιγνάδη: «Μου είπε ότι θέλει να συναναστρέφεται με ανήλικα...» - H αποτροπιαστική κατάθεση πρώην συντρόφου του σκηνοθέτη

Για ακόμη μία μέρα συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών η δίκη του θεατρανθρώπου Δημήτρη Λιγνάδη, με ακόμη μία συγκλονιστική και άκρως αποκαλυπτική κατάθεση μίας μάρτυρα, η οποία ήταν σύντροφος του σκηνοθέτη, στην οποία το 2013, όπως κατέθεσε, της ζήτησε να χωρίσει με τον σύζυγό της με τον οποίο έχουν μαζί κι ένα παιδί.

Η ηθοποιός, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της Super Κατερίνα, αναφέρθηκε σε τρία περιστατικά στα οποία είδε τον σκηνοθέτη να συναναστρέφεται με νεαρά αγόρια το 2005, με ένα νεαρό αγόρι στην Πάρο το οποίο το είδε και στο σπίτι του κατηγορούμενου και το 2007 της ζήτησε να βρεθούν ερωτικά και οι τρεις.

Αποσπάσματα από την κατάθεσή της για την Λιγνάδη

«Είχαμε για αρκετά χρόνια σχέση φιλική και ερωτική, η οποία σταματούσε και συνεχιζόταν. Μέχρι και τον Μάρτιο του 2004 δεν είχαμε σχέση. Είχαμε μια φιλική σχέση. Τον Μάρτη του 2004 σε μία συνάντηση που είχαμε σπίτι του, αναπτύχθηκε μια ερωτική σχέση. Μετά σταμάτησε να είναι φιλικός μαζί μου και έγινε απότομος, είπε ότι θέλει να σταματήσει αυτό. Εγώ ήμουν ερωτευμένος και προσπάθησα να το ξεπεράσω.

Πιεζόμουν πολύ από τη συμπεριφορά του, τις μισές φορές με ενθάρρυνε, άλλες μου μίλαγε άσχημα. Μου ζήτησε να χωρίζω από τον σύζυγό μου και να βρεθώ μαζί του. Αυτό κράτησε κάποιους μήνες και μετά σταματήσαμε πάλι να μιλάμε, μέχρι το 2016 που μιλήσαμε πάλι στο τηλέφωνο, ήθελε να έχουμε επαφή. Του είπα ότι ακούγονται κάποια πράγματα γι αυτόν που δεν είναι ωραία κι ότι συναναστρέφεται με νεαρά αγόρια και να παέι να το κοιτάξει», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

«Τρεις φορές είχε πέσει στην αντίληψη μου ότι υπήρχαν στον κύκλο του νεαρά αγόρια και δεν ήταν φιλική η σχέση και μετά το 2016 ακούγονταν πολλές φήμες. Τον πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν ισχύει και μου είπε ναι και πού είναι το πρόβλημα; Στις σεξουαλικές μας επαφές δεν ήταν βίαιος, μετά ήταν βίαιος, δύο φορές με είχε χτυπήσει χωρίς λόγο. Όταν μου είπε ότι θέλει να συναναστρέφεται με ανήλικα, θεώρησα ότι αυτό το πράγμα δεν είναι ηθικό.

Ότι καταστρέφει παιδικές ψυχές. Ίσως ρίχνω 100% το φταίξιμο σε εμένα, αλλά δεν μπορούσα να δεχτώ ότι συνάπτει τόσες σχέσεις με παιδιά κι εγώ πίστευα ότι μπορώ να τον σώσω από αυτό. Είχα μιλήσει και με ψυχίατρο, κοινό ψυχίατρο με τον κατηγορούμενο. Για εμένα είναι παιδοφιλία», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει πως δεν υπήρξε ποτέ σύντροφός του

Στην κάμερα του «Πρωινού» και τη δημοσιογράφο Μπέσσυ Αντωνάκη μίλησε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αλλάζοντας τα δεδομένα για τη μάρτυρα της σημερινής δίκης. H γυναίκα έχει υποστηρίξει ότι διατηρούσε σχέση με τον Λιγνάδη(δείτε τα σοκαριστικά που δήλωσε για τις εκμυστηρεύσεις του).

Μίλησε επίσης για την απόφασή του να πουλήσει την ΑΕΛ και τα δύο παιδιά του. Ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε στην κάμερα:

«Δεν υπήρξε ποτέ σύντροφος. Στη φαντασία της κυρίας υπήρξε σύντροφος του Δημήτρη Λιγνάδη. Αν παρακολουθήσετε σήμερα τη διαδικασία, πρόκειται για μία κυρία που χρήζει άλλης βοήθειας γενικότερα. Σήμερα αυτό θα αποκαλυφθεί. Στενοχωριέμαι που θα κάνω πολύ δύσκολες ερωτήσεις αλλά πρέπει να αποκαλυφθεί τι έγινε. Όλοι αυτοί που εμφανίστηκαν εδώ σε κάθε τους τοποθέτηση μίλησαν για χειραγώγηση. Εδώ δικάζουμε βιασμούς, δεν δικάζουμε τη γοητευτική προσωπικότητα Λιγνάδη, ο οποίος προκαλούσε έρωτα και πάθος.

Και συνέχισε για τις κατηγορίες της μάρτυρος:

''Από το 1993 μέχρι το 1998 με βίαζε κάθε μέρα. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και με βίαζε κάθε μέρα” υποστηρίζει. Κι αυτό το επεξεργάστηκαν οι εισαγγελείς, οι οποίοι στα πλαίσια αυτής της Μπεκατωριάδας άκουσαν το όνομα τους να αναφέρεται, και να σηκώνει διώξεις χωρίς να αφορά τη δικονομία. Διάλεξαν να το κάνουν στον Λιγνάδη» υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος.

Τέλος αναφέρθηκε στην απόφαση του να πουλήσει την αγαπημένη του ομάδα ΑΕΛ, αλλά και στα δύο του παιδιά, που έχουν επιλέξει να μένουν μαζί του.