Ξαφνική διακοπή ρεύματος στην Αθήνα - Μπλακ άουτ σε 4 περιοχές

Προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξαφνική διακοπή ρεύματος στην Αθήνα - Μπλακ άουτ σε 4 περιοχές

Λίγες μέρες μετά τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Αθήνα, σε ολικό μπλακ άουτ έπεσε το κέντρο της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα στην Αθήνα έχουν σημειωθεί το απόγευμα της Τετάρτης 1/6 διακοπές ρεύματος και θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 ώρες για να αποκατασταθεί η ζημιά στο δίκτυο.

Οι περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα είναι αυτές κοντά στον Ευαγγελισμό, στο Μέγαρο Μουσικής, το Κολωνάκι και το πρόβλημα φτάνει μέχρι την Κυψέλη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι μέσα Ιουνίου με πιθανότερη ημερομηνία είτε τη 14η είτε τη 15η του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να ελαφρύνουν τα νοικοκυριά από τις υψηλές χρεώσεις της ΔΕΗ των προηγούμενων μηνών.

ΔΕΗ - δικακοπή ρεύματος

Εξωτερική φωτογραφία: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Πόση ΔΕΗ πληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Το μεσημέρι της Τετάρτης 8/4 σε μία ομιλία του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την εποχή της ακρίβειας αλλά και για την άνοδο των λογαριασμών ρεύματος. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκάλυψε και το χρηματικό ποσό που πρέπει να καταβάλλει και ο ίδιος.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε εποχή κανονικότητας και πρέπει να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί. Με γνώμονα τη δημόσια και κοινή ωφέλεια ή την αύξηση των κερδών και των μερισμάτων των ιδιωτών που έχουν μπει;», είπε και πρόσθεσε:

«Σε μια στιγμή κρίσης πρώτιστο μέλημα μας πρέπει να είναι η κοινή ωφέλεια κι η μείωση των υπέρογκων λογαριασμών που παίρνει ο καταναλωτής».

Πλέον μέχρι και η Ελένη Μενεγάκη δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος που έρχονται στο σπίτι της στα Μελίσσια. Παράπονο που εξέφρασε και στον αέρα της εκπομπής (Δείτε εδώ τι είπε)

Όταν ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε τι λογαριασμούς ρεύματος λαμβάνει ο ίδιος, εκείνος απάντησε: «Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή η αύξηση να με θυμώνει και να με προβληματίζει, αλλά να μη με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού μου».

«Πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ και είναι πάνω από 400», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα».

Τόνισε δε, πως «όταν αυτό συνδυάζεται και από πολύ μεγάλες αυξήσεις και στα είδη βασικής κατανάλωσης διατροφής, στα καύσιμα, βρισκόμαστε σε μια εξίσωση δισεπίλυτη όσο παραμένει σταθερό το εισόδημα και συρρικνώνεται και ανεβαίνουν οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών» και πως «αν αυτό συνεχιστεί για πάρα πολύ ανησυχούμε ότι θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής κρίσης».

TAGS