Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα δώσει το παρόν στη γιορτή προς τιμήν της

Τι συμβαίνει με την υγεία της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα δώσει το παρόν στη γιορτή προς τιμήν της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' δεν θα παρευρεθεί στη γιορτή που έχει διοργανωθεί προς τιμήν της, αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, καθώς ένιωσε αδιαθεσία.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα δώσει το παρόν στη γιορτή προς τιμήν της

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στον Άγιο Παύλο αύριο. Ο λόγος είναι η αδιαθεσία που φέρεται να ένιωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης. Άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσει να δώσει το παρόν στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν της μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα δώσει το παρόν στη γιορτή προς τιμήν της

Έδωσαν το παρόν και ο Πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Σήμερα 2/6 ξεκίνησαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70 ετών της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο και έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών και μάλιστα τόσο σήμερα όσο και αύριο έχει κηρυχθεί αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον εξώστη του Παλατιού για να χαιρετίσει τα πλήθη και να παρακολουθήσει φυσικά την παρέλαση, στην οποία συμμετέχουν 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παρόν έδωσα ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά τους, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η σύζυγός του Σόφι καθώς και τα παιδιά τους, η πριγκίπισσα Άννα και ο αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς, ο δούκας και η δούκισσα του Γκλούτσεστερ, ο δούκας του Κεντ και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε και ο Πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, όχι όμως στον εξώστη του παλατιού, καθώς δεν έχουν ενεργό δημόσιο ρόλο. Οι δυο τους παρακολουθούσαν την παρέλαση από το παλιό γραφείο του δούκα του Ουέλινγκτον.