Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Έγινε η κηδεία και η αποτέφρωση του

Σήμερα 3/6 στο Παρίσι

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Έγινε η κηδεία και η αποτέφρωση του
Ενημέρωση 03.06.2022 21:07
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η πολιτική κηδεία του μεγάλου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και η αποτέφρωσή του στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Παρίσι. Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή στις 17 Μαΐου.

Έγινε η κηδεία και η αποτέφρωση του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Το γεγονός γνωστοποίησε το δικηγορικό γραφείο «Ευάγγελος Καλαφάτης και Συνεργάτες» που εκπροσωπεί την οικογένεια του συνθέτη αναφέροντας τα εξής: «Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή».Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στην τελετή παραβρέθηκαν η επί 30 έτη σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του, μαζί με τους Ρομάν Πολάνσκι, Γιώργο Χωραφά, Λουδοβίκο των Ανωγείων, ενώ παρών ήταν επίσης ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαΐα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.

Οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε και ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Επιπλέον, ο νευροχειρουργός Χρήστος Τέγος, η Συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός και ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και ο δικηγόρος, εκπρόσωπος επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του συνθέτη.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν εμβληματικά μουσικά κομμάτια του συνθέτη και συγκεκριμένα τα: “Light and Shadow” από το «1492», “Eternal Alexander” από το «Alexander», “One Alone” και “Love Theme” από το Blade Runner και το Prelude από το έργο «Voices».

Έγινε η κηδεία και η αποτέφρωση του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Η τεράστια περιουσία του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας On Time και της Ντονατέλλας Αδάμου, η περιουσία του αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων κι έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας.

Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μεθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Συγκινεί το τελευταίο "αντίο" της ανιψιάς του, Ελένης

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Βογιατζή - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο ηθοποιός

Share