«Δε μπορεί να μας ρίχνουν τέτοια λάσπη!» - Η απάντηση του δικηγόρου του Φιλιππίδη στη Λένα Δροσάκη

Σχετικά με την αναφορά για τραμπουκισμούς στη δίκη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δε μπορεί να μας ρίχνουν τέτοια λάσπη!» - Η απάντηση του δικηγόρου του Φιλιππίδη στη Λένα Δροσάκη

Το πρωί της Τετάρτης 8/6 στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου Super Κατερίνα, φιλοξενήθηκε μέσω τηλεφωνικής κλήσης ένας εκ των δικηγόρων της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Εκτός από τις εξελίξεις της δίκης, αναφέρθηκε και στη δήλωση της Λένας Δροσάκη, σχετικά με το επεισόδιο που υπήρξε ανάμεσα σε εκείνη και την Ελπίδα Νίνου στη δίκη του ηθοποιού.

Όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του Φιλιππίδη

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, μιλώντας ζωντανά το πρωί της Τετάρτης στη Super Κατερίνα ανέφερε: «Έκανε μια ανακοίνωση και βγαίνει και λέει πως μέσα και έξω από το δικαστήριο δέχονται απειλές, εκφοβισμούς και τραμπουκισμούς. Αυτό που είπε η κυρία Δροσάκη εμένα με στενοχωρεί και με ενοχλεί. Και τις άλλες δύο συναδέλφους μου. Το δικαστήριο γίνεται δημόσια. Μέσα στο δικαστήριο υπάρχουν αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.

Εάν έστω και μια φορά κάναμε τραμπουκισμό στην κυρία Δροσάκη ή σε κάποιον μάρτυρα ή καταγγέλλουσα, δε θα είχε γίνει αντιληπτό και δεν θα μας είχαν καταγγείλει; Δεν έχει γίνει ποτέ ούτε τραμπουκισμός, ούτε απειλή, ούτε εκφοβισμός. Αυτό είναι μια ανεπίτρεπτη επίθεση που έκανε η κυρία Δροσάκη και άδικη επίθεση. Εγω σε διακοπές της δίκης έχω μιλήσει με τον κύριο Μπουρδούμη. Είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και άνθρωπος. Μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα και δεν υπήρχε καθόλου ένταση σε ό,τι κουβεντιάσαμε.

Σε άλλες διακοπές έχω μιλήσει με την κα. Παπαχαραλάμπους και λέω πάντοτε καλημέρα στους αντιδίκους. Έχουμε έναν νομικό πολιτισμό. Δε μπορεί να μας ρίχνουν τέτοια λάσπη ότι κάνουμε τραμπουκισμούς. Στενοχωριέμαι και θλίβομαι όταν μου ρίχνουν λάσπη».

Τι είχε δηλώσει η Λένα Δροσάκη για την ένταση με το περιστατικό

Την απάντησή της σχετικά με το γεγονός, θέλησε να δώσει η Λένα Δροσάκη μέσα από την εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι.Η ηθοποιός λοιπόν υποστήριξε πως απλά περπατούσε στον διάδρομο και δε συνέβη κάτι τέτοιο.

«Με ρωτούν τι συνέβη έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Τίποτε νέο ή διαφορετικό από αυτά που γίνονται εδώ και δύο μήνες μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Εκφοβισμοί, απειλές, τραμπουκισμοί, ειρωνεία και ηθική απαξίωση. Όλων εκείνων που καταγγέλλουν, όλων εκείνων που συμπαραστέκονται.

Ένα δικαστήριο για όλους εμάς είναι μια ιερή διαδικασία. Όλοι εμείς δε θα προβαίναμε σε πράξεις βίας, πόσο μάλλον στο πλαίσιο μιας επίπονης δικαστικής διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας προσπαθούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται ή διαδίδεται από διάφορους, απλώς αποτελεί διαιώνιση του εκφοβισμού μας και ευτελισμού της προσωπικότητας όλων μας. Όσοι έχουν την παραμικρή αμφιβολία ας έρθουν να το διαπιστώσουν από μόνοι τους. Θα μας βρουν όλους εκεί», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.