«Έλεγε ότι είναι φίλος του....» - Η φραστική επίθεση στην Έλενα Κούρκουλα πριν την κατάθεσή της στην υπόθεση Λιγνάδη

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην κάμερα της Super Κατερίνας

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Έλεγε ότι είναι φίλος του....» - Η φραστική επίθεση στην Έλενα Κούρκουλα πριν την κατάθεσή της στην υπόθεση Λιγνάδη

Η Ελένη Κούρκουλα, φίλη και συνάδελφος του Δημήτρη Λιγνάδη, είναι μια από τους μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση του. Η ηθοποιός και πρώην υπουργός εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχθές Τετάρτη 8/6 προκειμένου να καταθέσει υπέρ του Δημήτρη Λιγνάδη ωστόσο, πριν μπει στη δικαστική αίθουσα, η ίδια ισχυρίζεται ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση του πρώην διευθυντή του καλλιτεχνικού θεάτρου.

Η επίθεση κατά της Έλενας Κούρκουλα

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα αποκαλύπτοντας τι συνέβη.

«Έκαναν επίθεση στην πρώην υπουργό κυρία Κούρκουλα η οποία εκτός από υπουργός ήταν και συνάδελφος του κύριου Λιγνάδη στο παρελθόν. Η ίδια έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ του κυρίου Λιγνάδη. Μαζί με τον σύζυγό της και κάποιους ανώτατους δικαστικούς έχουν καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για την περίοδο που κάποιος ισχυρίζεται ότι τον βίασε ο Λιγνάδης πράγμα αδύνατο γιατί εκείνος βρισκόταν στην Ιθάκη.

Αυτοί όλοι που κατηγορούν τον Δημήτρη Λιγνάδη εκνευρίστηκαν με αυτή την εξέλιξη. Ένας από αυτούς που έλεγε μάλιστα ότι είναι φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη και είχαν μόνο φιλική σχέση και όχι ερωτική, επιτέθηκε στην κυρία Κούρκουλα φωνάζοντάς της ότι είναι ντροπή της που έρχεται να καταθέσει γι’ αυτό το κάθαρμα. Η κυρία Κούρκουλα, επειδή δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα, με το που μπήκε στο δικαστήριο το κατήγγειλε» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για την κατάθεση της Κούρκουλα

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην κάμερα του Πρωινού σχετικά με την κατάθεση της κυρίας Κούρκουλα στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος πρόσφατα διεγράφη από το Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών. Οι δηλώσεις του προβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 10/6 στην εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ο κάθε μάρτυς έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται το φίλο του ή να παρουσιάζει την αλήθεια, όπως αυτός την εκλαμβάνει. Αρκεί να έχει τη συζήτησή του καθαρή», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ο συλλογισμός για πολιτική σκοπιμότητα είναι περιπλεγμένος και εγώ δεν τον καταλαβαίνω».

«Ο καθένας καταθέτει ό,τι πιστεύει. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. Η δικαιοσύνη ως ανώτατη αρχή θα κρίνει αν λέμε αλήθεια ή ψέματα, κατά συνείδηση ή από συμφέρον. Όλοι γνωρίζαμε πως ήταν φίλοι, δεν ήταν κρυφό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.