Μυλοπόταμος: «Τι θα του πω όταν μεγαλώσει; Πού είναι ο πατέρας του;» - Συγκινεί η γυναίκα του άτυχου 22χρονου

«Αυτός και μέσα στη φυλακή να είναι θα τα χαρεί τα παιδιά του. Εμένα τι θα κάνει;».

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Μυλοπόταμος: «Τι θα του πω όταν μεγαλώσει; Πού είναι ο πατέρας του;» - Συγκινεί η γυναίκα του άτυχου 22χρονου

Βυθισμένη στο θρήνο και τη θλίψη είναι η τοπική κοινωνία του Μυλοποτάμου Κρήτης, μετά το φονικό που έλαβε χώρα και στέρησε τη ζωή από έναν 22χρονο πατέρα, τον Κωστή. Μετά το ξέσπασμα του αδερφού του, η σύζυγός του ακόμη σοκαρισμένη, κρατά στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωράκι τους και προσπαθεί να βρει τα λόγια για να μιλήσει στην κάμερα του Live News λίγο μετά την κηδεία του.

Συγκλονίζει η γυναίκα του θύματος

«Τι θα του πω όταν μεγαλώσει; Πού είναι ο πατέρας του; Τι θα του πω, ότι τον σκότωσε ένας από το χωριό; Άμα μεγαλώσει και πάρει την τρέλα του πατέρα του και πάει και τους ‘καθαρίσει’ όλους, το παιδί θα φταίει; Αυτό θα συνεχίζεται; Θα φοβόμαστε να κυκλοφορούμε στο Ρέθυμνο;», λέει αρχικά η Στέλλα Δερμιτζάκη.

«Τι άλλο θέλουν; Ευχαριστήθηκαν τώρα που ‘πήραν’ τον άντρα μου; Τον γυρίζουν πίσω; Αυτός και μέσα στη φυλακή να είναι θα τα χαρεί τα παιδιά του. Εμένα τι θα κάνει;». Είναι οργή και πόνος μαζί. Κι ένα τεράστιο γιατί. Γιατί ο 44χρονος δολοφόνος του, σήκωσε το όπλο και τον σκότωσε. «Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο έγινε, θέλουμε να βγει ο δράστης και να πει γιατί το έκανε.

Δεν τον ήθελαν να είναι ευτυχισμένος. Ήθελαν να είναι μόνος του, έρημος και να τον κάνουν ό,τι θέλουν». Η χαροκαμένη γυναίκα βάζει το χέρι της στη φωτιά. Αρνείται ότι ο άντρας της μίλησε άσχημα για τον νεκρό πατέρα του φονιά του. «Δεν υπάρχει περίπτωση να είπε κάτι τέτοιο. Γιατί ο πατέρας του φονιά, είχε πει να μας βαφτίσει το παιδί».

Όπως συμπληρώνει η ίδια: «Του την είχαν στημένη. Αν δεν το έκαναν την Κυριακή, θα το έκαναν άλλη φορά. Είχαν ξανακάνει απόπειρα. Ο αδερφός του φονιά, πήγε να χτυπήσει εμένα», συμπληρώνει.

«Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε πού έριξα» - Σοκάρει η περιγραφή του 44χρονου δολοφόνου

«Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι πού έριξα» φέρεται να είπε στην προανακριτική απολογία του ο 44χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο Κωστή Χαριτάκη, το απόγευμα της Κυριακής στον Αργουλιό Μυλοποτάμου.

Ο 44χρονος ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναμένεται, μετά την προθεσμία που πήρε να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, φέρεται να περιέγραψε όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής, στον μικρό οικισμό του Μυλοπόταμου και τα τρία διαφορετικά επεισόδια που είχαν κατάληξη το έγκλημα.

Είπε ότι την Κυριακή βρέθηκε στο Αργουλιό για το μνημόσυνο του πατέρα του, μαζί με την σύζυγό και τα δυο παιδιά τους και ότι αυτός έμεινε για να τακτοποιήσει τις δουλειές που είχε σχετικά με τα πρόβατά του, όπως έκανε καθημερινά. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στην προανακριτική απολογία του περιγράφει...διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr