Πάτρα: «Στιγματίστηκε και χαράχτηκε βαθιά...» - Ανατριχίλα με την ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου της Τζωρτζίνας

Λίγο οριν τελειώσει η σχολική χρονια

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Στιγματίστηκε και χαράχτηκε βαθιά...» - Ανατριχίλα με την ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου της Τζωρτζίνας

Μετά το ρεπορτάζ για την κατάθεση του πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη το πρωί της Παρασκευής 17/6, ήρθε στο φως της δημοσιότητας στον αέρα του Πρωινού, η ανακοίνωση εξέδωσε το σχολείο όπου πήγαινε η 9χρονη Τζωρτζίνα στην Πάτρα, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, και τα όσα είπε μέσω αυτής ο διευθυντής.

Όπως μετέφερε ο Τάσος Τεργιάκης στο Πρωινό, ο διευθυντής του σχολείου, οι δάσκαλοι αλλά και οι μαθητές είναι συγκλονισμένοι από τον χαμό της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η ανακοίνωση του σχολείου που πήγαινε η άτυχη Τζωρτζίνα

«Η περίοδος όπου αφήνουμε στη μνήμη του παρελθόντος στιγματίστηκε και χαράχτηκε βαθιά στις καρδιές μας από την απώλεια μίας μαθήτριάς μας, της Τζωρτζίνας και τα όσα ακολούθησαν με την ποινική διερεύνηση του θέματος που ταλαιπώρησαν ψυχικά παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου. Με τη σκέψη μας σε όλους τους παρόντες, θέλουμε να αναγεννηθεί η διάθεσή μας και να επιστρέψουμε τον Σεπτέμβρη…» αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης που υπογράφει ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου στην Πάτρα.

 Ραγίζει καρδιές η ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου της Τζωρτζίνας

Τι είπε στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16/6 ο Μάνος Δασκαλάκης για να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η οποία διενεργείται για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει στην κατάθεσή του όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες, πριν πεθάνει η Μαλένα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ζήτημα που είχε προκύψει με την παράταση της νοσηλείας της Μαλένας, που θα οδηγούσε το ζευγάρι στον χωρισμό, καθώς ο ένας θα έπρεπε να γυρίσει στην Πάτρα ενώ ο άλλος θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για να φροντίσει το παιδί.

Στην κατάθεσή του ο Μάνος αναφέρθηκε επίσης στη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τα προβλήματα που είχαν και τις διαδικασίες για να πάρουν διαζύγιο. Για τον θάνατο της Ίριδας μίλησε διεξοδικά για το πώς ειδοποιήθηκε και τι είδε όταν έφτασε στο σπίτι, καθώς ο ίδιος έμενε αλλού.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Μάνος Δασκαλάκης κλήθηκε να σχολιάσει και την αφήγηση για το πώς έγινε αντιληπτός ο θάνατος της Ίριδας. Ο πατέρας των τριών παιδιών εξέφρασε τους ενδοιασμούς του για όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας.