Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Κούγιας κατά Τζιόβα: ''Eπιβεβαίωσε τα όσα είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στην κατάθεσή του και...''

Με μια μακροσκελή επιστολή απαντά στη νέα συνέντευξη του ηθοποιού

Κούγιας κατά Τζιόβα: ''Eπιβεβαίωσε τα όσα είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στην κατάθεσή του και...''
Ενημέρωση 19.06.2022 14:08
Από Youweekly Team

Με μία επιστολή του ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που είναι και συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη απάντησε στα όσα είπε χθες 18/6 ο γνωστός ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας στην εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου «Χαμογέλα και Πάλι». Αφορμή για τις δηλώσεις του στην εκπομπή ήταν η εμπλοκή του ονόματός του στην κατάθεση του Γιάννη Λιγνάδη, την οποία αναφορά χαρακτήρισε άχρηστη ως προς το δικαστήριο εφ' όσον ο ίδιος δεν είναι μάρτυρας.

Ο ηθοποιός έχει εμπλακεί στην υπόθεση Λιγνάδη καθώς είχε δηλώσει πως δικός του άνθρωπος είχε ερωτική σχέση με τον Λιγνάδη και κουβαλούσε βαρύ ψυχολογικό φορτίο για χρόνια μετά από εκείνη την εμπειρία. Επιπλέον καθώς έχει συνεργαστεί τόσο με το σκηνοθέτη στο Εθνικό Θέατρο όσο και με τον Φιλιππίδη δήλωσε πως δεν έπεσε από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις αφού ήταν γνωστή η συμπεριφορά τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια και η αναφορά στον Τζιόβα

Χθες, 18.06.2022, στην εκπομπή του MEGA με παρουσιάστρια την κα Σίσσυ Χρηστίδου απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι η υπόθεση με κατηγορούμενο το Δημήτρη Λιγνάδη είναι μια ακραία συκοφαντική σκευωρία, την οποία εξύφανε η ηγετική σκληρή ομάδα των ακτιβιστών του metoo και του ΛΟΑΤΚΙ, η οποία αποτελείται από ακτιβιστές δημοσιογράφους, από ακτιβιστές δικηγόρους, με επικεφαλής τον κο Σωτηρόπουλο, και συνεργαζόμενους με αυτούς παρουσιαστές, χωρίς καμία αναστολή και δικαστική συνείδηση, αλλά και σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και στις συνθήκες της δίκαιης δίκης.

Συγκεκριμένα, κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο αδελφός του Δημητρίου Λιγνάδη Γιάννης Λιγνάδης, ερωτηθείς από το Δικαστήριο γιατί υποστηρίζει ο κατηγορούμενος και η υπεράσπισή του την εκδοχή της κατασκευής της υποθέσεως, χρησιμοποίησε ως ένα από τα επιχειρήματά του την συνέντευξη του πολύ γνωστού ηθοποιού Ορέστη Τζιόβα από τον Μάιο του 2021, μετά δηλαδή τη σύλληψη του Δημητρίου Λιγνάδη και κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως, όπου ο Ορέστης Τζιόβας εντελώς απροκάλυπτα μίλησε για ένα οργανωμένο σχέδιο, το οποίο προετοιμάζετο προ πολλού χρόνου, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία για το τι εννοούσε, γεγονός το οποίο αντελήφθη απολύτως και το Δικαστήριο, γι’ αυτό και κανείς δεν τόλμησε να προσπαθήσει να το διασκεδάσει.

Χθες, στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, συνέβη ακριβώς αυτό που συνέβη και μετά τη συνέντευξη του γνωστού καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά: οι σκληροί κατασκευαστές της σκευωρίας εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη υποχρέωσαν τον Ορέστη Τζιόβα, με έναν εντελώς χοντροκομμένο τρόπο, να ανασκευάσει την ξεκάθαρη δήλωσή του, όπου με το σαφέστερο τρόπο αποκάλυψε ότι στον χώρο της τέχνης όλοι μιλούσαν ότι «ετοιμαζόταν κάτι οργανωμένο εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη», πολύ πριν ξεσπάσει η υπόθεση το Φεβρουάριο 2021 και βεβαίως μετά την ανάληψη από αυτόν της κορυφαίας θέσεως στο χώρο του θεάτρου, αυτής του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Αμέσως μετά τη χθεσινή συνέντευξη, που δεν ήταν ζωντανή αλλά μαγνητοσκοπημένη, η οργανωμένη αυτή ομάδα των ακτιβιστών, στα ελεγχόμενα από αυτούς sites και ΜΜΕ, την παρουσίασαν ως «απάντηση» του Ορέστη Τζιόβα στον Γιάννη Λιγνάδη.

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν, αλλά να είναι βέβαιοι όλοι αυτοί ότι στα ελληνικά Δικαστήρια η Δικαιοσύνη απονέμεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στις εφημερίδες και τα sites, αλλά και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, και υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, στις συνθήκες της δίκαιης δίκης και στην εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων με αντικειμενικότητα.

ΥΓ. Την απόλυτη απόδειξη ότι πίσω από αυτή την ιστορία βρίσκεται αυτή η πολύ οργανωμένη ομάδα, την οποία έχει καταγγείλει ο εντολέας μας κ. Δημήτριος Λιγνάδης και η οποία κατατρομοκρατεί τον οιονδήποτε τολμάει να καταθέσει – καταγγείλει οτιδήποτε υπέρ του, αποτελεί και η χθεσινή υπαγορευμένη από τους συγκεκριμένους ανθρώπους νέα συνέντευξη του Ορέστη Τζιόβα, κατά σύμπτωση στην ίδια εκπομπή που έδωσε συνέντευξη, αντί να εμφανιστεί στο Δικαστήριο, ο «καταζητούμενος» τρίτος δήθεν βιασθείς από τον Δ. Λιγνάδη Δ.Μ., αφού ο Ορέστης Τζιόβας στη νέα συνέντευξή του υποστήριξε ότι στην περσινή συνέντευξή του μιλούσε για «οργάνωση ανθρώπων που είχαν κακοποιηθεί, να κινηθούν νομικά», διαψεύδοντας όμως έτσι τους τρεις εναπομένοντες καταγγέλλοντες, οι οποίοι έχουν καταθέσει προανακριτικά, ανακριτικά και στο Δικαστήριο, ότι άρχισαν να οργανώνονται μεταξύ τους και με τους δικηγόρους τους για πρώτη φορά μετά τις συνεντεύξεις του Ν.Σ. στη Ναταλί Χατζηαντωνίου (6.2.2021) και του Β.Κ στην Ελεονώρα Μελέτη (18.2.21) και όχι ένα χρόνο πριν, άρα ουσιαστικά ο Ορέστης Τζιόβας επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στην κατάθεσή του και αυτογελοιοποιήθηκε.

Αθήνα, 19/06/2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

«Θα αθωωθεί πανηγυρικά ο Λιγνάδης και θα τρέχετε» - Έξαλλος ο Κούγιας στον αέρα του Χαμογέλα και Πάλι

Το πρωί της Κυριακής 12/6 η Ελένη Κούρκουλα, μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». Φυσικά αυτές οι δηλώσεις δεν έμειναν απαρατήρητές από τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, ο οποίος επικοινώνησε με την εκπομπή .

«Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα περίεργο άτομο που ζει στη Γερμανία. Αυτό που έλεγε ο κ. Βλάχος, ότι υπάρχουν άλλες φωτογραφίες, ας τις παρουσιάσει. Όταν συνελήφθη ο κ. Λιγνάδης έγινε έρευνα στο σπίτι του, στον υπολογιστή του, στα τηλέφωνά του.

Σε εκείνο το χρονικό διάστημα άρχισε να αναπτύσσεται ένας ισχυρισμός από τον κ. Βλάχο ότι κατασχέθηκε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο υλικό. Έρχεται η ώρα που θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας. Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα περίεργο άτομο που ζει στη Γερμανία και μισεί το Λιγνάδη γιατί ήταν αφόρητα ερωτευμένος μαζί του», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Το ένα άτομο που καταγγέλλει τον Λιγνάδη έχει εξαφανιστεί. Έχει εμφανιστεί μία φορά στη δικαιοσύνη, και έκτοτε εξαφανίστηκε. Σε κάποια στιγμή εμφάνισε ο κ. Βλάχος μια εξουσιοδότηση αυτού του ατόμου προς τον ίδιο, που απεδείχθη ότι είναι πλαστή.

Με τη μία υπόθεση, λοιπόν, πια έχουμε τελειώσει, ο μάρτυρας δεν εμφανίζεται. Το δικαστήριο απέβαλε τον κ. Βλάχο γιατί η εξουσιοδότηση που παρουσίασε ήταν παράνομη. Μένουν τρεις μηνυτές. Ο ένας εμφανιζόταν ως σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία. Τελικά ζει στο Ντουμπάι και η δουλειά του είναι άλλη. Τώρα κάνει επί μήνες διακοπές στη Σαντορίνη.

Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά», συνέχισε ο κ. Κούγιας.

Τέλος ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε στη Σίσσυ Χρηστίδου για τα όσα αναπαράγονται από τα ΜΜΕ για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά. Μετά θα πρέπει να τρέχετε όλοι να τον αποκαταστήσετε.

Του καταστρέψατε τη ζωή του, την καριέρα του. Θα γίνουν αγωγές και μηνύσεις σε όλους, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ψευδομάρτυρες και ψευδοβιασθέντες», κατέληξε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Τον τιμώ, παρόλο που...» - Τα ''καρφιά'' της Ζήνας Κουτσελίνη κατά του Αλέξη Κούγια

«Δε θα βρεις ούτε 50αρικο»- ''Καταπέλτης'' ο Αλέξης Κούγιας για τους 343 καλλιτέχνες

Share