Πάτρα: «Δεν ξεφεύγουμε, θα διαφωνήσω!» - Απίστευτη κόντρα ανάμεσα σε Λέων και Παπαδόπουλο

«Συνεχίζετε να έχετε μια ειρωνική προσέγγιση και δεν σας τιμά!»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Δεν ξεφεύγουμε, θα διαφωνήσω!» - Απίστευτη κόντρα ανάμεσα σε Λέων και Παπαδόπουλο

Το πρωί της Τετάρτης 22/6, με αφορμή το πόρισμα της αιτίας θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας από την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, μίλησαν στον ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, και η συζήτησή τους ύψωσε τους τόνους και "άναψε" τα αίματα.

Τι συνέβη με Λέων και Παπαδόπουλο

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για το περιεχόμενο του πορίσματος έκανε λόγο για αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες και τόνισε ότι κανείς δεν έχει ακόμα στα χέρια του το πόρισμα. Μάλιστα, μετά από σχόλιο του ιατροδικαστή κ. Λέων, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε «συγγνώμη ο προλαλήσας έχει το πόρισμα στην κατοχή του;».

Όπως είπε, στην ιατροδικαστική έκθεση παίζει ρόλο ο χρόνος, επισημαίνοντας ότι οι πρώτες εκθέσεις που είχαν γίνει κατά τη νεκροψία δεν ανέφεραν καθόλου την ασφυξία.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, πώς γίνεται μετά από τόσα χρόνια να μπορούν να εξετάσουν τα στοιχεία και να είναι σίγουροι, με τον κ. Λέων να απαντά ότι οι ιατροδικαστές δούλεψαν πολύ πάνω στα στοιχεία ώστε το πόρισμα να μη δέχεται καμία αμφισβήτηση.

«Πήραν ένα-ένα τα παλιά ευρήματα τα οποία ήταν συντηρημένα, τα έλεγξαν και έκαναν επανεξέταση σε όποια μπορούσαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων. Μάλιστα, επειδή ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να μιλήσει την ώρα που απαντούσε ο κ. Λέων, του είπε: «Ήσασταν ευγενής μέχρι τώρα, αλλά τις τελευταίες μέρες ίσως ξεφεύγουμε λίγο.»

Στο σημείο αυτό ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του ιατροδικαστή και του δικηγόρου με τον εξής διάλογο να ακολουθεί:

Παπαδόπουλος: «Δεν ξεφεύγουμε. Θα διαφωνήσω.»

Λέων: «Θα μου επιτρέψετε κύριε Παπαδόπουλε ή είστε κι εδώ συντονιστής;»

Παπαδόπουλος: «Συνεχίζετε να έχετε μια ειρωνική προσέγγιση και δεν σας τιμά»

Λέων: «Η στάση σας τελευταία έχει αλλάξει αισθητά. Πιστεύω να το αντιλαμβάνεστε, γιατί ήσασταν ιδιαίτερα συμπαθής. Η υπόθεση αυτή δεν θα λυθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα».

Στη συνέχεια ο κ. Λέων έκανε αναφορά στο πόρισμα με τον κ. Παπαδόπουλο να του απαντά: «Δε μπορώ να καταλάβω, πώς τα ξέρετε όλα αυτά. Συμμετείχατε στη διαδικασία; Μόλις τώρα δεν είπατε ότι δεν έχετε το έγγραφο στα χέρια σας;»

Λέων: «Δεν διακόπτατε ποτέ. Είστε πραγματικά άλλος άνθρωπος από τη μέρα που μάθατε για αυτό το πόρισμα. Φέρτε τους αόρατους τεχνικούς συμβούλους να αντιπαρατεθούν με τους ιατροδικαστές. Έχετε άχαρο ρόλο αυτή τη στιγμή, να αντιπαρατίθεστε με ιατροδικαστές. Υπήρχε μια ψυχραιμία μέχρι τώρα από τη μεριά της υπεράσπισης, η οποία έχει χαθεί».

Tα πρώτα λόγια του Μάνου Δασκαλάκη μετά το πόρισμα ασφυξίας - Πήρε θέση υπέρ...

Προφανώς η είδηση αυτή είναι θλιβερή, όμως για τον πατέρα των κοριτσιών τον Μάνο Δασκαλάκη είναι ακόμη να πιο δύσκολο να γίνει δεκτή. Μέχρι πρότινος ο ίδιος δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις, όμως την Τρίτη 21/6 μέσα από την εκπομπή Live news τοποθετήθηκε λέγοντας πως αρχίζει να πιστεύει πως η Πισπιρίγκου δολοφόνησε τα παιδιά τους.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας.

Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρια, θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».