Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

«Προσπαθεί να μην τον δουν στην Πάτρα» - Οι πρώτες δηλώσεις από το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη

Μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

«Προσπαθεί να μην τον δουν στην Πάτρα» - Οι πρώτες δηλώσεις από το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη
Ενημέρωση 22.06.2022 13:46
Από Δάφνη Επιθυμιάδη

Οι νέες εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση της Πάτρας είναι πολύ σημαντικές, καθώς το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών - μετά την πολύωρη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου- ήρθε να τα ανατρέψει όλα, θεωρώντας πια πως η Ίριδα και η Μαλένα βρήκαν τέλος μετά από ασφυξία, που υπέστησαν. Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε το πρωί της Τετάρτης 22/6 για την κατάσταση της.

Οι δηλώσεις από το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη

Όσο για τον Μάνο Δασκαλάκη, σύμφωνα με τη συνεργάτη του «Πρωινού» Κέλλυ Χεινοπώρου, ανεβοκατεβαίνει Αθήνα-Πάτρα και προσπαθεί να μην τον δουν στην Πάτρα. Επισκέπτεται συχνά τα μνήματα των παιδιών του και ενημερώνεται από τις εκπομπές καθώς δεν έχει άλλο τρόπο.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε πως θα υποστηρίξει και την κατηγορία για Μαλένα κα Ίριδα, είναι συντετριμμένος κα πια ξέρει πως η γυναίκα του δολοφόνησε και τα τρία τους παιδιά.« Αρχές Φλεβάρη δε γνώριζε τίποτα, πλέον δε ξαφνιάστηκε απλά είναι συγκλονιστικό να το βλέπεις και γραμμένο».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Πισπιρίγκου για την ψυχολογική της κατάσταση

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας παραχώρησε δηλώσεις στο Mega Καλημέρα και την Ελεονώρα Μελέτη για την αντίδραση της 33χρονης, μετά την δημοσίευση του ιατροδικαστικού πορίσματος. Μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι πρώτοι ιατροδικαστές ενήργησαν συναισθηματικά και όχι επιστημονικά. Δηλαδή δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι μπορεί υπάρχει εγκληματική ενέργεια από τη μητέρα; Δεν ενεργεί έτσι ένας ιατροδικαστής. Μου προκαλεί ανασφάλεια δικαίου, δεν το δέχομαι», ανέφερε αρχικά.

«Επισκέφθηκα χθες την Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι σαν να της έχουν έρθει δύο βαριά κεραμίδια στο κεφάλι, γιατί, ενώ άκουγε όλη αυτή τη φημολογία περί ασφυκτικών θανάτων και εγκληματικής ενέργειας που να “φωτογραφίζει” προφανώς την ίδια, δεν ήθελε μέσα της να το πιστέψει.

Θεωρεί ότι είναι μία υπερβολή των ΜΜΕ, δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό στην πραγματικότητα. Περίμενε ότι το πόρισμα θα βάλει ένα φρένο σε όλη αυτή την παραφιλολογία και όχι ότι θα ανατρέψει σε τέτοιο βαθμό που φαίνεται, τις προηγούμενες εκθέσεις των επιστημόνων που εξέτασαν τα δύο νεκρά παιδιά»

«Μου δόθηκε η εντύπωση, όταν την είδα, ότι αρχίζει και λυγίζει συναισθηματικά, έχει μία εσωτερική δύναμη, δεν ξέρω εάν μπορεί να “σηκώσει” αυτό που συμβαίνει τώρα. Δυστυχώς οι δικηγόροι είμαστε οι τελευταίοι που τα μαθαίνουμε, ενώ θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι που θα μαθαίναμε τα στοιχεία της -υποτίθεται- μυστικής προδικασίας, είναι θλιβερό.

Εμείς για να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία συνθέτουν και μία νέα δικογραφία, θα γίνει μόνο εάν πρέπει να κληθούμε με την ιδιότητα του υπόπτου», συμπλήρωσε.

«Το πόρισμα δεν μπορεί να το αντικρούσει κάποιος μόνο με νομικό τρόπο, διότι οι περισσότερες πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι ιατρικής και ιατροδικαστικής φύσεως. Οι ειδικοί θα μας πουν εάν εδώ υπάρχει πεδίο αμφισβήτησης.

Θα μας τα πουν εγγράφως, εάν μας πουν ότι εδώ υπάρχει κενό, ή χρειάζεται περαιτέρω εξέταση, έτσι θα χαραχθεί η υπεράσπιση», απάντησε ο κ. Ζάρδας σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσο αφορά στην αποδοχή ή αμφισβήτηση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάτρα: «Δεν ξεφεύγουμε, θα διαφωνήσω!» - Απίστευτη κόντρα ανάμεσα σε Λέων και Παπαδόπουλο

Πάτρα: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την ασφυξία που υπέστη η Μαλένα και η Ίριδα

Share