«Αν είναι αληθές...» - Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλα Πισπιρίγκου για τα νέα ιατροδικαστικά πορίσματα

«Έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και εμάς»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Αν είναι αληθές...» - Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλα Πισπιρίγκου για τα νέα ιατροδικαστικά πορίσματα

Το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών - μετά την πολύωρη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου- στην υπόθεση της Πάτρας ήρθε να τα ανατρέψει όλα, θεωρώντας πια πως η Ίριδα και η Μαλένα βρήκαν τέλος μετά από ασφυξία, που υπέστησαν. Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι συγκλονισμένος μετά από αυτή την είδηση.

Από την άλλη, η Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβητεί τα δύο νέα ιατροδικαστικά πορίσματα, που την καταδικάζουν και παραμένει στην υπερασπιστική γραμμή που έθεσε εξ’ αρχής. Η προφυλακισμένη είχε ζητήσει από τους δικηγόρους της να την ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις όπως και έγινε.

Η ίδια συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες που τις αποδίδονται σχετικά με την εμπλοκή της στο θάνατο των τριών παιδιών της ισχυριζόμενη πως δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε μορφής δολοφονική επίθεση κατά των τριών ανήλικων κοριτσιών της.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Πισπιρίγκου για τα νέα ιατροδικαστικά πορίσματα

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας αρκείται να πει πως είναι αναξιόπιστος μέσα από τους ισχυρισμούς του. Εμμένει στα παθολογικά αίτια για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Όσο για τα δύο νέα ιατροδικαστικά πορίσματα που κάνουν λόγο για ασφυκτικούς θανάτους των δύο παιδιών ο δικηγόρος, σε δηλώσεις του ανέφερε :

«Ένα ιατροδικαστικό πόρισμα σαν αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από έναν άνθρωπο που έχει στοιχειώδεις γνώσεις» και πως «αν αυτό το πόρισμα είναι αληθές, ορθό, επιστημονικά άρτιο και αναμφισβήτητο δεν θα το κρίνει η κυρία Πισπιρίγκου, δεν θα το κρίνει καν η νομική υπεράσπιση.

Από τη μία πλευρά έχουμε δύο ιατροδικαστικά πορίσματα που λένε πως υπάρχουν παθολογικά αίτια και μιλώ για τα πορίσματα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα, οι οποίες δεν ήταν και αυτές μόνες τους, υπήρχαν και παθολογοανατόμοι, δηλαδή τουλάχιστον τέσσερις επιστήμονες που κατέληξαν ότι είναι παθολογικά τα αίτια στους θανάτους του βρέφους και της Μαλένας».

Για την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου ανέφερε «έγιναν εξονυχιστικές ερωτήσεις, επανειλημμένες, επίμονες, προσπάθησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να φανεί οτιδήποτε μπορεί να έκρυβε.

Είναι πάρα πολύ έμπειροι, είναι οι απόλυτα ειδικοί και οι πλέον κατάλληλοι, έναν άνθρωπο τον οποίο ανακρίνουν και αυτός έχει κάτι να κρύψει να το βγάλουν, να το κάνουν να προκύψει και αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κάτι να κρύψει η κ. Δήμητρα Πισπιρίγκου».

Τέλος σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της, ότι δεν ήταν αναγκαίο και υπήρχαν άλλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού πιο ήπια τα οποία επαρκούσαν και αναζητούσαμε τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν τέτοιο ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση.

Τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και εμάς, την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις».

Πισπιρίγκου ΓΑΔΑ

Η πρώτη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη για το νέο ιατροδιαστικό πόρισμα

Προφανώς η είδηση αυτή είναι θλιβερή, όμως για τον πατέρα των κοριτσιών τον Μάνο Δασκαλάκη είναι ακόμη να πιο δύσκολο να γίνει δεκτή. Μέχρι πρότινος ο ίδιος δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις, όμως την Τρίτη 21/6 μέσα από την εκπομπή Live news τοποθετήθηκε λέγοντας πως αρχίζει να πιστεύει πως η Πισπιρίγκου δολοφόνησε τα παιδιά τους.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας.

Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρια, θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».