Πάτρα: Οι κεραίες των κινητών των "υπόπτων" μίλησαν - Που βρίσκονταν όλοι όταν πέθαιναν τα παιδιά

Τι εντόπισε ο Μανώλης Σφακιανάκης...

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: Οι κεραίες των κινητών των

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας καθώς μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους της μικρής Μαλένας και της Ίριδας, που ουσιαστικά έδειξε ότι και οι άλλες δύο κόρες της οικογένειας δολοφονήθηκαν, αλλά και την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου (δείτε εδώ την επίμονη ερώτηση των αστυνομικών), αναμένονται κι άλλες διώξεις.

Μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή «Live news» το απόγευμα της Τετάρτης 22/6, ο Μανώλης Σφακιανάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες ανατροπές στην υπόθεση.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις του Σφακιανάκη για την Πάτρα

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθούν άλλα δύο με τρία άτομα στη θέση του κατηγορούμενου. Όπως είπε μάλιστα, θα τους απαγγελθούν κατηγορίες είτε σε βαθμό κακουργήματος είτε σε βαθμό πλημμελήματος. « Άλλα ξέρουμε, άλλα υπάρχουν και άλλα θα γίνουν τελικά…», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης εντόπισε και μία σημαντική διαφορά στην στάση της αστυνομίας σε σχέση με την αρχή της υπόθεσης. Όπως είπε, στο ξεκίνημα υπήρχε μία σημαντική ροή πληροφοριών η οποία τώρα ανακοπεί.

Όπως σημείωσε, δε γνωρίζουμε ακόμα είναι τι έχουν δείξει τα ψηφιακά πειστήρια για το έγκλημα της Πάτρας. Τόνισε την σημασία των κεραιεών για την θέση όλων των προσώπων που έχουν ανάμειξη στην υπό έρευνα υπόθεση. Οι συλλήψεις θα «έρθουν» όταν η Αστυνομία θα έχει δέσει το κατηγορητήριο και για τους υπόλοιπους 2 με 3 υπόπτους, υπογράμμισε.

Οι πρώτες δηλώσεις της Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα για τον θάνατο Μαλένας - Ίριδας

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για το πόρισμα του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, που σύμφωνα με τους ιατροδικαστές πέθαναν από ασφυξία. Φυσικά όλα τα κεφάλια έχουν στραφεί προς την Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου κατηγορείται ήδη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα άλλα δύο κοριτσάκια έχουν αιτία θανάτου, την ασφυξία, η οποία οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα.

Μετά την είδηση για το πόρισμα των ιατροδικαστών, η 33χονη μίλησε μέσα από τις φυλακές στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου. Αφιέρωσα τη ζωή μου σε αυτά. Έζησα την απώλειά τους. Με κατηγορούν άδικα. Θέλω να μάθω την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.