Πάτρα: « Κανένας από αυτή την οικογένεια δεν είναι...» - Οι εκτιμήσεις του ψυχίατρου Σούρα για την Ρούλα

«Δεν είναι ασθένεια αυτό το πράγμα»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: « Κανένας από αυτή την οικογένεια δεν είναι...» - Οι εκτιμήσεις του ψυχίατρου Σούρα για την Ρούλα

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η υπόθεση της Πάτρας μετά τις εξελίξεις από τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας αλλά και τις καταθέσεις των μελών της οικογένειας Πισπιρίγκου, ενώ όπως αποκαλύφθηκε από πρωινή εκπομπή, έρχεται σύντομα δίωξη για ένα από τα άτομα που κατέθεσε!

Εν αναμονή αποφάσεων από την Εισαγγελία , ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 24/6 στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και για την οικογένεια της γενικότερα.

Οι εκτιμήσεις του Σούρα για την Πισπιρίγκου

«Από τη μία στιγμή υπάρχει η κεταμίνη, και από την άλλη υπάρχουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών. Είναι αδιάσειστα, είναι επιστημονικά, τι να πεις γι’ αυτά; Τι παραπάνω να ψάξουμε; Θα το ψάξει η Εισαγγελία, η Αστυνομία. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το πράγμα; Είναι ένα παιδάκι που πεθαίνει στο σπίτι. Ο τρόπος που πεθαίνει έχει καταγραφεί, αυτό πώς θα δικαιολογηθεί; Τι χέρι να ψάξεις εκεί πέρα; Ποια άλλα «χέρια» να ψάξεις; Τι ευθύνη να δώσεις;».

«Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, η πρώτη έκκληση που έκανα και στους 2 ήταν να σιωπήσουν. Εκείνοι αντίθετα, έδιναν συνεντεύξεις δεξιά και αριστερά, πιστεύοντας ότι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, χωρίς να ξέρουν ότι είναι αρνητικά πρότυπα. Αυτό δείχνει τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες. Όταν έχουμε μία προσωπικότητα σαν της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει φανεί από τον τρόπο που μιλάει, που εκφράζεται, αυτό που λέει, από την αδιαφορία, από όλα αυτά, δεν χρειάζεται να είσαι ψυχίατρος για να το καταλάβεις» είπε.

«Δεν είναι ασθένεια αυτό το πράγμα. Κανένας από αυτή την οικογένεια δεν είναι ασθενής με την έννοια της ψυχιατρικής ασθένειας. Εκτός από τις ψυχικές ασθένειες υπάρχουν και οι προσωπικότητες. Με τέτοιες προσωπικότητες τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση»

«Υπάρχουν πολλές διαταραχές στην προσωπικότητα, μία από αυτές, λέγεται ψυχοπαθητική αντικοινωνική διαταραχή, που είναι η διαταραχή της έλλειψης συναισθημάτων, ενοχών και τύψεων. Είναι μία δημιουργία που γίνεται από μικρή ηλικία, από την εφηβεία και επεκτείνεται και περιέχει πολλά στοιχεία βίας, αδιαφορίας, και έλλειψης συναισθημάτων, ενοχών και τύψεων.

Αυτά είναι μία διαταραχή προσωπικότητας που δεν θεραπεύεται. Εάν είμαστε αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο – που κατά την ταπεινή μου άποψη είμαστε – για ποια συναισθήματα μιλάμε;» συνέχισε.

Διέκοψαν τις επαφές τους - Το παρασκήνιο της σχέσης του Δασκαλάκη με την Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η υπόθεση της Πάτρας είναι μια υπόθεση, που αλλάζει συνεχώς τροπή, όταν νέα σημαντικά στοιχεία έρχονται να φωτίσουν την όλη ιστορία. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι πολλά και ένα εξ αυτών είναι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Δήμητρα.

Η γυναίκα κλήθηκε εκτάκτως στη ΓΑΔΑ με την κατάθεση της να διαρκεί πολλές ώρες. Μέσα από την εκπομπή ''Αλήθειες με τη Ζήνα'' την Πέμπτη 23/6 έγιναν γνωστές κάποιες από τις θέσεις της. Πιο αναλυτικά, ως πρόσωπο που δηλώνει μάρτυρας για τον θάνατο της Ίριδας, περιέγραψε τις εικόνες, που είχε από το σπίτι της οικογένειας αλλά τον λόγο, που έκοψε επαφές από τον Μάνο Δασκαλάκη.