Παραλίγο ατύχημα στον αέρα για τον Κώστα Καραμανλή - Χτύπησε κεραυνός στο αεροπλάνο

Πού βρίσκεται τώρα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Παραλίγο ατύχημα στον αέρα για τον Κώστα Καραμανλή - Χτύπησε κεραυνός στο αεροπλάνο

Καρδιοχτύπησαν οι καρδιές πολλών επιβατών που βρέθηκαν στην πτήση από την Αθήνα με προορισμό την Μυτιλήνη. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και στελέχη του υπουργείου (δείτε που βρίσκεται τώρα ο θείος του και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας).

Η πτήση κυλούσε ομαλά, αλλά 20 λεπτά πριν την προσγείωση, το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό. Ο Κώστας Καραμανλής και οι υπόλοιποι επιβάτες έμειναν στις θέσεις τους, με τον πιλότο να συνεχίζει και λίγο αργότερα να βλέπει τον διάδρομο προσγείωσης.

Παραλίγο ατύχημα στον αέρα για τον Κώστα Καραμανλή

Οι αεροσυνοδοί έκαναν τα πάντα ώστε οι επιβάτες να παραμείνουν ψύχραιμοι παρά τις αναταράξεις. Εξηγούσαν πως πρόκειται για κάτι συνηθισμένο και πως δεν κινδυνεύει κανείς.

Όλα αυτά στο αεροπλάνο της πτήσης προς Μυτιλήνη στο οποίο μάλιστα επέβαινε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με στελέχη του υπουργείου του, αλλά και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr περίπου στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης (23-06-2022) και ενώ το αεροπλάνο ήταν στο μέσον περίπου της διαδρομής, οι επιβάτες άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και είδαν μια έντονη λάμψη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα ενός «τρέμουλου» και την αναστάτωση που επικράτησε στην καμπίνα των επιβατών, το αεροπλάνο συνέχισε κανονικά την πτήση του και προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Μυτιλήνη περίπου στις 22.20.

Ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στη Μυτιλήνη και στις 8.30 το πρωί πήρε μέρος σε σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, των δημάρχων και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων του νησιού.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Εξωτερική φωτογραφία: Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

Λίγα Λόγια για τον Κώστα Καραμανλή

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 1974, με καταγωγή από την Πρώτη Σερρών. Είναι γιος του Αχιλλέα Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή.

Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης.

Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην Ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο. Από το 2004 και μέχρι το 2015 εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε Ναυτιλιακή Εταιρεία, με έδρα τον Πειραιά. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2012 ωστόσο δεν εξελέγη. Στις εκλογές του 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Σερρών. Από τις 18 Νοεμβρίου 2016, ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος της ΝΔ. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής Σερρών.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις 9 Ιουλίου 2019 είναι Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Είναι παντρεμένος με την Μιράντα Μιχαλοπούλου - Καραμανλή και έχουν τρία παιδιά.