Δίκη Φιλιππίδη: «Ηθοποιοί που έχουν ευεργετηθεί από αυτόν, τώρα...» - "Κόλαφος" οι δηλώσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Πόσο θα κρατήσει η δίκη και μέχρι πότε;

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: «Ηθοποιοί που έχουν ευεργετηθεί από αυτόν, τώρα...» -

Το πρωί της Παρασκευής 24/6 στην εκπομπή της Super Κατερίνα, προβλήθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, με αφορμή τη δίκη του, η οποία συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών, με την κατάθεση της τρίτης καταγγέλλουσας που έχει ζητήσει η διαδικασία να πραγματοποιηθεί με τους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα (δείτε εδώ τι συνέβη με την δεύτερη καταγγέλλουσα).

Οι δηλώσεις του Δημητρακόπουλου για τη δίκη του ηθοποιού

«Βρισκόμαστε στην 1η Αυγούστου του 2014 όπου σύμφωνα με την καταγγέλλουσα αποπειράθηκε να τη βιάσει στο Ψυχικό και αναρωτιέμαι μέρα μεσημέρι Αύγουστο στο Ψυχικό – τον κύριο Φιλιππίδη τον ξέρει όλος ο κόσμος – είναι λογικό να κάνει απόπειρα βιασμού, όταν ο κάθε δρόμος έχει και μία κάμερα;».

«Η διαδικασία θα τραβήξει πολύ ακόμα, εκτιμώ ότι θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα» ανέφερε ο ποινικολόγος.

Μιλώντας για τα συναισθήματα του Πέτρου Φιλιππίδη είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένος από εκείνους που ευεργέτησε και βρέθηκαν απέναντί του. «Τον πληγώνει ηθοποιοί που έχουν συνυπάρξει μαζί του, που έχουν ευεργετηθεί από αυτόν, που έχουν κάνει αφιερώσεις γραπτές προς εκείνον, τώρα να πρωτοστατούν δημόσια στις επιθέσεις εις βάρος του.

Η Ουζουνίδου αποκαλύπτει άγνωστο περιστατικό από συνεργασία της με τον Φιλιππίδη

Η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου είχε παραχωρήσει πρόσφατα δηλώσεις στο Πρωινό, με αφορμή την επιστολή τον 343 καλλιτεχνών κατά του Αλέξη Κούγια. Ακόμη, αναφέρθηκε και στο πώς ένιωσε όταν άκουσε τις καταγγελίες για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ προχώρησε σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Πέτρο Φιλιππίδη, για τον οποίο μίλησε έξαλλη η δικηγόρος του για δημοσιεύματα που κυκλοφορούν.

«Είχε χαρεί το μεγαλύτερο κομμάτι του καλλιτεχνικού χώρου, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης έγινε διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο, ένας νέος άνθρωπος, ξέραμε ότι είναι εγγράμματος και ότι ήρθε για καλό. Εξεπλάγην όταν άκουσα για τις καταγγελίες, αλλά μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά» ανέφερε αρχικά η Ελένη Ουζουνίδου.

Αναφορικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί σε μία θεατρική παράσταση, η Ελένη Ουζουνίδου σημείωσε πως «η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή. Με σκηνοθέτησε μία φορά, αλλά έβλεπα ότι είχε υπερβολικές αντιδράσεις και του έβγαινε ένας θυμός και μία περίεργη και έντονη συμπεριφορά σε άλλους ανθρώπους. Θυμάμαι μία φορά ότι σηκώθηκα και έφυγα από την πρόβα. Είδα φόβο και μία τρομοκρατία που δε μου άρεσε καθόλου. Το εντόπισα, το είπα και σηκώθηκα κι έφυγα από την πρόβα.

Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν είχαν φτάσει στα αφτιά μου. Επειδή γνωρίζω τις κοπέλες που είναι τα θύματα, καταλαβαίνω ότι κάτι έχει γίνει. Έχω μιλήσει μαζί τους και μου περιέγραψαν με λεπτομέρειες τα συμβάντα».