Πάτρα: «Υπάρχουν αντιφάσεις και...» - Ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς αποκαλύπτει

Μετά το άνοιγμα του σπιτιού το πρωί της Τετάρτης 29/6

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Πάτρα: «Υπάρχουν αντιφάσεις και...» - Ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς αποκαλύπτει

Σήμερα, Τετάρτη 29/6 άνοιξε για πρώτη φορά το σπίτι της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη και νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως, τις οποίες παρουσίασε η εκπομπή Live News.

Συγκεκριμένα στην Πάτρα συζητήθηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο η αίτηση για την αποσφράγιση του σπιτιού που έμενε η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκη, με την τελική απόφαση να αναμένεται σε 10 με 15 μέρες.

Νέες αποκαλύψεις για την σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου και του Δασκαλάκη

Οι δικηγόροι συγγενών της 69χρονης ζητούν σταθερά τις τελευταίες μέρες να γίνει έρευνα και για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς, καθώς όπως λένε, πολλά από τα στοιχεία που έχουν, τους βάζουν σε σκέψεις για εγκληματική ενέργεια.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος συγγενών σπιτονοικοκυράς, σημείωσε πως το μείζον θέμα είναι ο θάνατος της Ευγενίας Κούτρα.

«Το μείζον για μας είναι τα αίτια του πρόωρου θανάτου της Ευγενίας Κούτρα. Αύριο θα συναντήσω τον εισαγγελέα που θα μου δώσει την εντολή να λάβω τον ιατρικό φάκελο της Κούτρα. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι σοβαρά τα πράγματα».

Ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς τόνισε ότι υπάρχουν υποψίες και αντιφάσεις στα όσα έχουν δηλώσει Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης σχετικά με την Κούτρα.

«Υπάρχουν αντιφάσεις και πρέπει να ελεγχθούν. Η εισαγγελέας δε θα κλείσει τον φάκελο. Ζητάμε να συνεχιστεί ο έλεγχος και από τους ιατροδικαστές», ανέφερε ο δικηγόρος των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα.

Η Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ήταν επόμενο μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, οι οποίοι σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά πορίσματα παραπέμπουν σε δολοφονία, να κληθεί να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου (δείτε τι ανέφερε μετά το πόρισμα για τα παιδιά), η οποία ήδη κρατείται στις φυλακές, για τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, της Τζωρτζίνας, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία .

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες πληροφορίες για την υπόθεση οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου την καλούν να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την ανθρωποκτονία της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας Δασκαλάκη. Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κατάθεση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ενημερώσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και να της δώσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της.

Η Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει για τους φόνους Μαλένας και Ίριδας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ αρμόδια πηγή αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους.