Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Πάτρα: Το συνταρακτικό βίντεο που κατέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου από μία κρίση της 9χρονης Τζωρτζίνας

Το βίντεο καρέ-καρέ

Πάτρα: Το συνταρακτικό βίντεο που κατέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου από μία κρίση της 9χρονης Τζωρτζίνας
Ενημέρωση 29.06.2022 20:01
Από Δάφνη Επιθυμιάδη

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις γίνονται για την υπόθεση της Πάτρας και όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως, με πιο πρόσφατο ένα συνταρακτικό βίντεο ντοκουμέντο. Πιο συγκεκριμένα, το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου έφερε το μεσημέρι της Τετάρτης 29/6 στο φως.

Πρόκειται για εικόνες από μία εκ των εννέα κρίσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, τέσσερις ημέρες πριν πεθάνει, δηλαδή στις 25 Ιανουαρίου 2022.

Συνταρακτικό βίντεο ντοκουμέντο από μία κρίση της Τζωρτζίνας

Από αυτό το βίντεο που έχει καταγράψει η ίδια η 33χρονη στο κινητό της μπορούν να συναχθούν πολύ σοβαρά στοιχεία για το αν το παιδί ενδεχομένως είχε πάρει ναρκωτικές/αναισθητικές ουσίες, πριν έλθει στην Αθήνα. Πρόκειται για το σημαντικότερο στοιχείο, ίσως, που θα μπορούσαν οι επιστήμονες στη διάθεσή τους από τη στιγμή που δεν έχουν αίμα της Τζωρτζίνας από εκείνη τη χρονική περίοδο.

Στο βίντεο καταγράφονται οι στιγμές όταν η 9χρονη άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Το μόνιτορ της Τζωρτζίνας αρχίζει να χτυπάει και οι παλμοί αρχίζουν να ανεβαίνουν. Η Ρούλα Πισπιρίγκου τραβάει μία το μόνιτορ και μία την 9χρονη κόρη της.

Ρούλα: Έρχεστε λίγο…

Ιατρικό προσωπικό: Ναι

Ρούλα: Ελάτε, ελάτε

Ιατρικό προσωπικό: Μισό λεπτάκι

Ρούλα: Λίγο γρήγορα παρακαλώ

Ιατρικό προσωπικό: Τι έγινε;

Ρούλα: Κάνουμε το ίδιο και δεν μπορώ να φύγω, θέλω να το τραβήξω βίντεο. Κάνει το ίδιο. Αρχίζει και κάνει το ίδιο, κοιτάξτε, φωνάξτε, φωνάξτε το γιατρό γιατί μου είπαν να το βιντεοσκοπήσω. Ευχαριστώ.

(Ακούγονται φωνές και βογγητά του παιδιού που για ευνόητους λόγους έχουμε αφαιρέσει στο μοντάζ)

Ρούλα: Σσσσσς

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να βιντεοσκοπεί την κόρη της και το μόνιτορ που έχει δίπλα της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ έχουμε κίνηση των ματιών της, οι κόρες φαίνονται να είναι σε διαστολή. Το παιδί φαίνεται να εμφανίζει μυδρίαση. Τότε η 9χρονη αρχίζει να βγάζει κραυγές, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ κατά τη νοσηλεία της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ήταν πάντα ήρεμη.

Ο ειδικός καρδιολόγος, Βασίλης Βαχλιώτης, μίλησε στο T-live για τη ξαφνική κρίση της Τζωρτζίνας που βιντεοσκόπησε η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Εν απουσία άλλων παραγόντων, η μόνη αιτία που θα μπορούσε να εξηγήσει τη μυδρίαση (διαστολή της κόρης του ματιού) είναι μία εξωγενής παρέμβαση, χορήγηση δηλαδή κάποιας ουσίας».

Η Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ήταν επόμενο μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, οι οποίοι σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά πορίσματα παραπέμπουν σε δολοφονία, να κληθεί να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου (δείτε τι ανέφερε μετά το πόρισμα για τα παιδιά), η οποία ήδη κρατείται στις φυλακές, για τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, της Τζωρτζίνας, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία .

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες πληροφορίες για την υπόθεση οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου την καλούν να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την ανθρωποκτονία της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας Δασκαλάκη. Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κατάθεση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ενημερώσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και να της δώσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της.

Η Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει για τους φόνους Μαλένας και Ίριδας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ αρμόδια πηγή αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάτρα: Ανοίγει για πρώτη φορά το σπίτι της σπιτονοικοκυράς - Λείπουν πράγματα αξίας

Τραγωδία Πάτρα: ''Το δικό σου πέθανε μωρή...'' - Φίλη του Δασκαλάκη περιγράφει ακραίο περιστατικό ζήλειας της Ρούλας

Share