Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Έκτακτη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊου σήμερα 30/6 το απόγευμα

Τι ώρα

Έκτακτη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊου σήμερα 30/6 το απόγευμα
Ενημέρωση 30.06.2022 09:49
Από Ελένη Ζουγανέλη

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία το τελευταίο διάστημα και έχει σημάνει συναγερμός στους υγειονομικούς. Θετικός στον ιό μάλιστα είναι και ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ξεκινάει η αναμνηστική δόση για όλους άνω των 30 ετών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, στο πλαίσιο αυτό θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για την δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στο ίδιο πλαίσιο σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Επιτροπή προχώρησε στην ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60. Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός με την τέταρτη δόση για όσους είναι από 30 έως 59 ετών.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο κι αμέσως μετά τους ανοσοκατασταλμένους που κρίθηκε ότι πρέπει να θωρακιστούν κατά προτεραιότητα. Ωστόσο, η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν και παραμένει χαμηλή. Έχει εμβολιαστεί μόλις το 15% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 300.000 ατόμων.

Κορωνοϊός εμβόλιο

Εσωτερική φωτογραφία: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θεσσαλονίκη: Γνωστός Έλληνας τράπερ ο βιαστής της 16χρονης - Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Κουκάκι: Προφυλακιστέος ο 55χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του

Share