Σπαραγμός στο Α' Νεκροταφείο - Το τελευταίο «αντίο» στον Ηλία Νικολακόπουλο

Θλιβερές εικόνες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σπαραγμός στο Α' Νεκροταφείο - Το τελευταίο «αντίο» στον Ηλία Νικολακόπουλο

To τελευταίο αντίο στον πολιτικό επιστήμονα και εκλογικό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο είπαν στο Α' Νεκροταφείο, συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, συνάδελφοί του ακαδημαϊκοί, αλλά και δημοσιογράφοι. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, έπειτα από ανακοπή που υπέστη ενώ κολυμπούσε στην παραλία Αχλάδι της Σύρου και επικρατεί θλίψη στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Μολονότι το ασθενοφόρο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασαν στην παραλία Αχλάδι μέσα 7 λεπτά, η 20λεπτη προσπάθεια των διασωστών να τον επαναφέρουν στη ζωή στάθηκε αδύνατη, καθώς η καρδιά του τον πρόδωσε, με αποτέλεσμα οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Σύρου να διαπιστώσουν απλά, μόλις διακομίσθηκε, το θάνατό του.

Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να ενισχυθεί το έργο των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος.

Φωτογραφία από την κηδεία του Ηλία Νικολακόπουλου

Ηλίας Νικολακόπουλο κηδεία Αλέξης Τσίπρα

Ηλίας Νικολακόπουλος κηδεία

Ηλίας Νικολακόπουλο κηδεία Τζανακόπουλος

Ηλίας Νικολακόπουλο κηδεία Παυλόπουλος

Ποιος ήταν ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου 6 και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες (“Τα Νέα” κ.λπ.) και διατηρεί την εκπομπή ιστορικού περιεχομένου “Στο Κόκκινο”. Μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.