Άμεση αεροδιακομιδή από την Πάτμο στην Κρήτη - Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Ευάγγελου Αντώναρου

Τι συμβαίνει με τον γνωστό πολιτικό;

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Άμεση αεροδιακομιδή από την Πάτμο στην Κρήτη - Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Ευάγγελου Αντώναρου

Όπως έγινε γνωστό από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η αεροδιακομιδή του με ελικόπτερο από την Πάτμο, όπου βρισκόταν στην Κρήτη προκειμένου να νοσηλευτεί σε κατάλληλο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, συνεπεία λοίμωξης του αναπνευστικού, το βράδυ της Παρασκευής (1/7).

Είναι ένα από τα πολλά κρούσματα του κορωνοιού που έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, με τους ανθρώπους ειδικότερα της showbiz και της τηλεόρασης να βρίσκονται θετικοί ο ένας πίσω από τον άλλο. Τελευταίος στη λίστα ήταν ο Γιώργος Λιάγκας και την είδηση έκανε γνωστή η συμπαρουσιάστριά του Φαίη Σκορδά, για να δικαιολογήσει και την απουσία του από την εκπομπή.

Αναλυτικά τα στοιχεία που γνωρίζουμε για την κατάσταση του Ευάγγελου Αντώναρου

Η γιατρός του Κέντρου Υγείας ενημέρωσε το ΕΚΑΒ. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός με όλα τα απαραίτητα ειδικά προστατευτικά μέσα για τη φροντίδα του ασθενούς και την αεροδιακομιδή του, αρχικά με ελικόπτερο Super Puma που κατευθύνθηκε προς το ελικοδρόμιο της Πάτμου και αμέσως μετά στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Μετά την άφιξη στη Ρόδο, ασθενής, ιατρός και διασώστες του ΕΚΑΒ μετεπιβιβάσθηκαν σε αεροσκάφος C-130. Ο Ευάγγελος Αντώναρος θα υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συμπτώματα που εμφανίζει ταιριάζουν με αυτά του κορωνοϊού, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ενεργή λοίμωξη.

Κορωνοϊός: Έρχεται 4η δόση για όλους άνω των 30 - Η εισήγηση της Επιτροπής

Στην εισήγηση να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όλων των άνω των 30 ετών με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 προχωρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου (δείτε εδώ τι συμβαίνει με τα κρούσματα στην Αττική).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, στο πλαίσιο αυτό θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για την δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στο ίδιο πλαίσιο σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Επιτροπή προχώρησε στην ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60. Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός με την τέταρτη δόση για όσους είναι από 30 έως 59 ετών.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο κι αμέσως μετά τους ανοσοκατασταλμένους που κρίθηκε ότι πρέπει να θωρακιστούν κατά προτεραιότητα. Ωστόσο, η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν και παραμένει χαμηλή. Έχει εμβολιαστεί μόλις το 15% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 300.000 ατόμων.

Κορωνοϊός εμβόλιο

Εσωτερική φωτογραφία: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εξωτερική φωτογραφία: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)