Πάτρα: «Δέκα ψυχολόγοι να την δουν θα καταλήξουν στο...» - "Καταπέλτης" η Βέλτση για την υπόθεση

«Δεν ήταν γονείς...»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Δέκα ψυχολόγοι να την δουν θα καταλήξουν στο...» -

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης της Πάτρας, μιας και οι Αρχές φωτογραφίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και επίσημα ύποπτη για τους θανάτους και των τριών παιδιών, στο Καλύτερα δεν Γίνεται το μεσημέρι του Σαββάτου 2/7, ήταν καλεσμένη η ψυχολόγος Ναταλί Βέλτση, μία εκ των ειδικών που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, και έχει σκιαγραφήσει το προφίλ της κατηγορούμενης ουκ ολίγες φορές.

Όσα ανέφερε η κ.Βέλτση στο Καλύτερα δεν Γίνεται

Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων κάτι που έχουν υποστηρίξει και άλλοι συνάδελφοι της που έχουν εξετάσει την υπόθεση, δηλαδή πως από την μητέρα υπάρχει εμφανής έλλειψη συναισθήματος από την αρχή σε ότι αφορά τα παιδιά, και πως με λίγα λόγια τα παιδιά ήταν ένα "μέσο" για εκείνη προς το Μάνο Δασκαλάκη με τον οποίο έχει εμμονή.

Η Πισπιρίγκου είναι διατεθειμένη να καταθέσει και προφορικά

Νέες εξελίξεις έχουμε και πάλι στην πολύκροτη υπόθεση με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, όπου βασική ύποπτη παραμένει η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου. Μετά την κλήση για απολογία που έλαβε από τις αρχές, ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε σήμερα στην εκπομπή επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αλλά και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της πελάτισσάς του μετά τις νέες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα βγήκε το πόρισμα των ιατροδικαστών σχετικά με τος θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου να δωθεί σύντομα μια τελική απάντηση και ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα ευρήματα από το τάμπλετ της αδικοχαμένης Μαλένας.

Αναφέρθηκε λοιπόν στην κλήση που έλαβε γiα κατάθεση:

«Η κλήση μας αφορά την Παρασκευή 8 Ιουλίου, δηλαδή την επόμενη Παρασκευή, όμως υπάρχει η πιθανότητα και η δυνατότητα να ζητήσουμε μια παράταση λίγων ημερών ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη σύνταξη του σημειώματος παροχής εξηγήσεων το οποίο πρόκειται να καταθέσουμε. Η ίδια είναι πρόθυμη να καταθέσει και να εξεταστεί και προφορικά».

Ενώ δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να ρίξει τα βέλη του προς την παιδοψυχολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση:

«Το στοιχείο της ελλιπούς ενασχόλησης με τα παιδιά είναι κάτι το οποίο προκύπτει μόνο από την έκθεση της παιδοψυχολόγου και δεν προκύπτει από καμία απολύτως μαρτυρική κατάθεση, καθώς σε όλες τις καταθέσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου περιγράφεται ως μια στοργική μητέρα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στα παιδιά.

Έχει γίνει μια παραγγελία προς τη συγκεκριμένη παιδοψυχολόγο από την ανακριτική αρχή για να πραγματοποιήσει έρευνα και να συντάξει μια έκθεση για τις ζωγραφιές του παιδιού και αντ' αυτής συντάχτηκε μια έκθεση της οποίας το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος, αναλώθηκε στη σκιαγράφηση της προσωπικότητας της Πισπιρίγκου ,αλλά και του συζύγου της του Δασκαλάκη.

Κατά την άποψη της εντολέως μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, την αδικεί και μάλιστα έχει διατυπωθεί η απορία πως είναι δυνατόν να γίνεται μια σκιαγράφηση προσωπικότητας σε δύο μόνο συνεδρίες των οποίων η διάρκεια ήταν περίπου μια ώρα», είπε ολοκληρώνοντας ο δικηγόρος της.