Πέθανε σε ηλικία 58 ετών γνωστός ποδοσφαιριστής - Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη στην Σκωτία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέθανε σε ηλικία 58 ετών γνωστός ποδοσφαιριστής - Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη έχει προκαλέσει και στο ποδόσφαιρο της Σκωτίας η είδηση πως ο Άντι Γκόραμ έχασε την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Άφησε την τελευταία του πνοή μόλις σε ηλικία 58 ετών, λίγο μετά το θάνατο γνωστής ηθοποιού.

Ο Γκόραμ είχε 260 συμμετοχές με την ομάδα της Γλασκώβης από το 1991 έως το 1998, κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, ενώ το 1999 είχε ψηφιστεί από τους φιλάθλους ως καλύτερος τερματοφύλακας στην Ιστορία της ομάδας.

Ο διεθνής Σκοτσέζος τερματοφύλακας που έγινε θρύλος με τη φανέλα της Ρέιντζερς ενώ το 2001 είχε αγωνιστεί και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε μάχη με τον καρκίνο και δεν κατάφερε να την κερδίσει.

Η εξομολόγηση του Γκόραμ για τον καρκίνο

Ο 58χρονος Σκοτσέζος τερματοφύλακας που ψηφίστηκε από τους οπαδούς ως ο καλύτερος που υπερασπίστηκε το τέρμα της Ρέιντζερς είχε αποκαλύψει πριν από λίγες εβδομάδες στην Daily Record το πρόβλημα του και εξήγησε πως δεν θέλει να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες.

«Νόμιζα ότι είχα σοβαρή δυσπεψία. Μετά από μερικές εβδομάδες, επιδεινώθηκε και δεν περνούσε με τίποτα. Ό,τι έτρωγα ή έπινα δεν έφτανε ούτε στα μισά της διαδρομής προς το στομάχι μου και το έβγαζα. Είχα χάσει 25 κιλά σε τέσσερις εβδομάδες», είπε στη συνέντευξη του ο Γκόραμ.

Έχει αγωνιστεί επίσης σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Κόβεντρι, Χιμπέρνιαν, Όλνταμ (από την οποία ξεκίνησε) και Γουέστ Μπρομ.

Άντι Γκόραμ θάνατος καρκίνος